Închide

Castrul roman din Turda, introdus în circuitul turistic după investiții de 4 milioane de euro, bani europeni, lucrările au început deja

Administrație by Actual de Cluj - feb. 18, 2021 0 151

Castrul roman din Turda va fi introdus în circuit turistic după lucrări de punere în valoare estimate să coste aproape 22 milioane de lei, adică peste patru milioane de euro.

Lucrările au început deja, primarul din Turda, Cristian Matei, spune că până acum a fost realizată platforma și împrejmuirea pentru organizarea de șantier. ”De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente”, precizează el.

Zona va fi amenajată în baza unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 21,86 milioane de lei.  Cu acești bani ar urma să fie amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului – Via Pretoria, Via Principalis și Via Decumana – şi va fi recreat circuitul perimetral – Via Sagularis -, care va permite atât vizitarea castrului, cât şi monitorizarea și întreţinerea acestuia. ”Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative cu prezentarea generală a castrului, sisteme de ilustrare grafică și indicatoare de traseu, în puncte cheie ale drumurilor romane și în zonele de intersecție ale acestora”, arată primarul Turzii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu