Închide

Case de vacanţă în Cluj. Ce poţi să cumperi cu 50.000 de euro?

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 03, 2018 0 2582

Vă gândiţi la o evadare din cel mai scump oraş imobiliar al ţării şi analizaţi ideea unei investiţii într-o casă de vacanţă în afara oraşului? În judeţ există o serie de oferte de case, căsuţe şi cabane, unele cu preţuri de sub 50.000 de euro. Trebuie să fiţi însă pregătiţi să daţi şi de condiţii mai precare, acces uneori greoi, cazare cu „posibilitate de baie”, încălzire pe lemne şi fose septice. Pe de altă parte, şi la acest capitol al caselor de vacanţă şi al cabanelor, Clujul afişează oferte de investiţii pentru care bugetul trebuie să depăşească 100.000 de euro.

Cu un buget de până la 50.000 euro, găsiţi în Cluj mai multe case şi cabane de vacanţă, potrivit reprezentanţilor portalului Compariimobiliare.ro, care alcătuiesc o listă cu astfel de proprietăţi disponibile pe piaţă. „Judeţul Cluj este perfect pentru iubitorii de natură şi drumeţii sau pentru cei ce vor să fugă de căldură pe timpul verii sau de vacarmul oraşului la sfârşit de săptămână.  Munţii Apuseni, poate cei mai frumoşi munţi ai României, se află la capătul unei scurte plimbări cu maşina”, menţionează intermediarii de oferte imobiliare.

Spre exemplu, o cabană la Muntele Băişorii, cu suprafaţă de apartament de două camere în oraş (62 mp), se vinde cu 12.500 euro. Terenul aferent este de 200 mp, cu acces auto la drum pietruit. La limita proprietăţii există curent electric, apă şi canalizare. Pentru 19.500 de euro poţi cumpăra o căsuţă în Negreni. Casa din cărămidă are doar 60 mp, două camere, bucătărie, hol şi numai „posibilităţi de baie”, nu şi baie. Cei interesaţi de o investiţie se pot gândi la o cabană la aproximativ 50 de km de Cluj, care se poate închiria grupurilor de 20 de persoane: casa de pe Valea Ierii se vinde cu 20.000 euro. O cabană din Râşca de numai 48 mp se vinde cu 20.000 euro. Se poate cumpăra şi în rate: 400 de lei pe lună. La Muntele Băişorii mai găsiţi o casă familiala construită pe 3 nivele, care are 117 mp şi un preţ de 28.000 euro Cu un buget de 35.000 de euro, cumpărătorii pot analiza şi oferta unei case de 66 mp la Mărişel. Căsuţa este construită pe o fundaţie de beton şi compusă din living cu bucătărie la parter, două dormitoare şi duş la etaj, are apă de reţea, curent şi fosă septică. La Băişoara o casă de 100 mp (3 camere) costă 38.000 euro. Tot în Băişoara, o casă de 5 camere şi 100 mp are un preţ de 39.000 euro. Casa are baie, încălzirea se face cu sobe de teracotă, iar pentru apă caldă aveţi boiler.  La Muntele Băişorii o casă de 115 mp costă 49.000 euro. La Valea Seacă o casă de 49 mp, cu teren de 1.450 mp se vinde pentru 50.000 euro, potrivit listei întocmite de Compariimobiliare.ro.

În piaţă există, însă, şi oferte mai pretenţioase. Cu un buget mai generos la dispoziţie puteţi da de o cabană la lacul Tarniţa. E situată pe malul lacului, are 120 mp, dar şi un preţ „piperat”:170.000 euro. În aceeaşi zonă, o cabană de 240 mp, finisată şi mobilată e scoasă la vânzare pentru 149.000 euro. Şi în Mărişel puteţi găsi o casă de vacanţă cu 93.000 de euro.

 

Foto: casa Muntele Băişorii, Compariimobiliare.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare