Închide

Casa de cultură a Studenților din Cluj poartă numele regretatului Dumitru Fărcaș, după a treia ediție a festivalului în memoria sa

Cultură by Actual de Cluj - nov. 18, 2019 0 145

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va purta numele regretatului taragotist Dumitru Fărcaș, după ceremonia de dezvelire a unei plăci care îl comemorează, pe fațada clădirii unde numele artistului îl purta până acum sala de spectacole.

Festivalul concurs ”Taragotul de aur”, ajuns la a treia ediție și organizat în memoria regretatului artist, s-a încheiat aseară iar festivalul a fost marcat și de ceremonia de schimbare a numelui Casei de Cultură a Studenților în Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. În același timp sala de spectacole care îi purta numele a fost redenumită Sala de spectacole ”Laurențiu Hodorog”.

Amintim, Dumitru Fărcaș a decedat în 7 august anul trecut, la 80 de ani.

Artistul a decedat în luna august. Născut pe 12 mai 1938, Dumitru Fărcaş era originar din Maramureş, însă s-a stabilit în Cluj-Napoca după terminarea studiilor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, în 1967. La începutul carierei sale, începând cu anul 1959, Dumitru Fărcaş a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania“, cunoscut atunci sub numele de Ansamblul „Maramureşului“, fiind membru fondator.

În 1962, a preluat Ansamblul „Mărţişorul“ al Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Muzicieni din Elveţia „SUISSA“. În anii 1977 şi 1999, artistul a primit din partea Institutului Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare. De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşelor Phenian (Coreea de Nord), Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare.

Citește și:

VIDEO Sute de clujeni îi aduc un ultim omagiu artistului Dumitru Fărcaș

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare