Închide

Care sunt liceele din Cluj cu cea mai slabă promovare la Bac, în acest an: 4 din 5 candidați nu au promovat

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 01, 2020 0 712

Rezultate foarte slabe la examenul de bacalaureat în Cluj, județul din țară cu cea mai bună promovare la Bac în acest an, în mai multe licee din Cluj: două au avut promovare sub 20% iar alte două – sub 30%.

Toate liceele cu cele mai slabe rezultate la Bac, în acest an la Cluj, sunt licee tehnologice: cea mai slabă promovare a avut-o liceul tehnologic ”Someș” Dej, doar 14,29% din promoția curentă, urmat de liceul tehnologic special pentru deficienți de auz din Cluj-Napoca, 18,18%, liceul tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca – 23,08% și liceul tehnologic ”Vlădeasa” din Huedin, 29,17%. ”Pe acești elevi de la liceele tehnologice îi blamăm de multe ori că nu iau măcar nota de trecere”, spune inspectorul școlar general din Cluj, Marinela Marc, fost director de liceu tehnologic. Aceasta are și o explicație parțială pentru rezultatele slabe obținute de aceste licee tehnologice, ani la rând, la examenul de bacalaureat: ”nu este firesc ca disciplina din profil să fie la alegere din chimie, informatică, biologie, ca la liceele teoretice unde elevii au 3-4, poate 5 ore din aceeași disciplină săptămânal, Iar copiii de la liceele tehnologice au 1-2 ore pe săptămână. nu e normal ca aceștia să nu dea proba la alegere a profilului dintr-o disciplină specifică liceelor tehnologice”.

Să menționăm, cifrele se referă doar la promoția curentă a absolvenților de liceu din Cluj, în total aproape 4.000 de elevi. În total în acest an aproape 4.500 de candidați au susținut examenul, în județ, dar câteva sute dintre aceștia, 555 din total, aparțin promoțiilor anterioare.

Amintim, județul Cluj are și în acest an cea mai mare rată de promovare a examenului de bacalaureat, din țară, iar în mai multe licee din județ promovarea a fost de 100%.

Clujul e și în acest an județul din țară cu cea mai mare promovare la examenul de Bacalaureat – după ce în urmă cu câteva zile acesta a ocupat prima poziție și în ce privește promovarea la examenul de evaluare națională.

Astfel, rata de promovare a fost la Cluj de 77,8%, cea mai mare din țară, urmată de Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%), Brașov (71.00%) și București, cu 70%.

Citește și:

Cluj, județul din țară cu cea mai mare promovare la bacalaureat

Care sunt cele mai bune școli din Cluj la Bacalaureat, în acest an

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu