Închide

Carbochim își vinde terenul din piața 1 Mai pentru 41 milioane de euro, cine e cumpărătorul

EconomieTop News by Mihai Prodan - mart. 28, 2022 0 4947

Producătorul de materiale abrazive Carbochim SA, care stă pe un teren imobiliar valoros în piața 1 Mai, și-a vândut terenul pentru 41,17 milioane de euro.
Tranzacția a fost încheiată cu o societate afiliată, Rivus Investments SRL, în urmă cu câteva zile. Mai exact Carbochim a vândut un teren cu construcții în piața 1 Mai la numărul 3 pentru 41.170.230 de euro, adică 345 de euro pe metrul pătrat, către societatea afiliată Rivus Investments SRL. Plata se face în cinci tranșe stabilite prin contractul de vânzare-cumpărare, după cum arată o informare remisă Bursei de Valori București.

Terenul s-a vândut rapid: decizia de înstrăinare, prin vânzare, a fost luată de acționari în ianuarie. ”Imobilele vor putea fi vândute integral sau parțial inclusiv dezmembrate. Prețul vânzării imobilelor nu va putea fi mai mic de 345 Euro/ mp fără TVA (preț ce include și costul demolarii construcțiilor existente pe aceste terenuri) preț ce va fi calculat prin rapoarte strict la suprafața terenului care face obiectul vânzării, chiar și în cazul în care terenul este degradat, are servituți urbanistice, este traversat de utilități, se impune constituirea unor dezmembrăminte ale drepului de proprietate ori este afectat de alte sarcini (de orice natură)”, se arată în decizia acționarilor.

Rivus Investments SRL a fost înființată în Iași în toamna anului trecut, în 24 septembrie, și are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor proprii sau în leasing; are un capital social de 200 de lei.

Amintim, Carbochim SA a fost cumpărat de Carbo Europe SRL, filială a Grupului Iulius ce deține lanțul de mall-uri cu același nume. Carbo Europe SRL a fost înfiinţată în 2018, și are ca obiect principal de activitate fabricarea unor produse chimice. Este deţinută de Iulius Holding SRL, compania mamă a Grupului Iulius, şi de către Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One BV şi Carbo Two BV.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius,  în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Anul trecut producătorul clujean de materiale abrazive a avut un profit net de 1,44 milioane de lei.

Amintim, acționarii au decis în urmă cu câteva luni să vândă terenul pentru cel puțin 42 milioane de euro. Detalii:

Acţiunile Carbochim Cluj-Napoca, plus 47% în doar o săptămână dar pe tranzacţii mici. Iulian Dascălu aprobă vânzarea terenurilor pentru 42 mil. euro şi relocarea fabricii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.