Închide

Candidatura la președinția PNL a premierul Cîțu, prezentată la Cluj, în absența premierului

Politica by Actual de Cluj - aug. 29, 2021 0 152

Moțiunea de candidaură la președinția PNL a premierului Florin Cîțu – „România liberală” –  a fost prezentată vineri seara, la Cluj, în cadrul principalei organizații de susținători, condusă de primarul Emil Boc și eurodeputatul Daniel Buda.

Moțiunea a fost citită în Consiliul Director Județean al PNL Cluj, for superior format din membrii Biroului Județean și din liderii organizațiilor locale clujene, fără ca premierul Cîțu să fie prezent la dezbatere, scrie G4Media. Strategia sa ar fi să nu meargă prin țară să-și prezinte moțiunea decât în acele organizații liberale în care nu are sprijin.

„La Cluj nu avea motiv să vină, pentru că are sprijinul conducerii organizației (…) El merge doar în organizațiile în care nu are destui votanți”, a comentat o sursă din PNL Cluj, pentru G4Media.

Liderii din conducerea PNL Cluj nu au supus la vot moțiunea lui Cîțu, invocând regulile statutare ale partidului. Potrivit Art.71, punct 1, „Biroul Politic Județean organizează dezbateri  asupra asupra tuturor proiectelor de moțiune la cererea autorilor moțiunilor, cu cel puțin 10 zile înaintea datei de desfășurare a Congresului, invitând la dezbatere pe toți membrii Consiliului Director Județean”.

Potrivit informațiilor G4Media, Ludovic Orban va ajunge în septembrie la Cluj Napoca pentru a-și prezenta moțiunea în cadrul organizației PNL Cluj.

Știrea integrală AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare