Închide

Candidata PSD la Primăria Cluj, Aurelia Cristea admite că poate prelua poziția de viceprimar / Soluții de dezvoltare concrete pe care aceasta le propune

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 28, 2024 0 416

Candidata PSD la Primăria Cluj Napoca, Aurelia Cristea are în calcul și varianta preluării funcției de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, mai ales că la nivel central se preconizează ca alianța dintre social-democrați și liberali să continue și după viitoarele alegeri parlamentare. Cristea a subliniat că acum obiectivul principal este câștigarea mandatului de primar, însă după alegeri, echipa PSD de consilieri locali din care face parte va avea ca scop să implementeze un plan de măsuri concrete de dezvoltare, astfel că varianta ocupării unei poziții de viceprimar ar ajuta în sensul acesta.

„Eu deschid lista PSD a consilierilor locali, iar prezența mea în echipă este o garanție că proiectele pe care le propunem se vor implementa la Cluj Napoca. În acest sens, da, se poate previziona că aș putea prelua și o funcție de viceprimar”, a comentat Aurelia Cristea, admițând varianta unei cooperări cu liberalii clujeni, în funcție și de rezultatele electorale de la alegerile din 9 iunie.

Cristea a mai spus că e pregătită să-și asume rolul de lider în administrația locală clujeană și vine cu un pachet de măsuri concrete pentru dezvoltare.

„Prima propunere este realizarea unui birou unic de urbanism la nivelul Primăriei, un centru integrat din care să facă parte toate instituțiile abilitate în procesul emiterii autorizațiilor de construire, astfel încât procedura de autorizare să fie eficientizată”, a spus Cristea.

O altă măsură se referă la reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG), într-un mod realist, „nu pentru interesele unora și altora”. „Este nevoie ca noul PUG să definească în mod clar specificul cartierelor și nevoile acestor cartiere, și de asemenea să ofere predictibilitate în dezvoltarea urbană”, a adăugat Cristea.

O măsură foarte importantă ce pote fi implementată în termen scurt vizează digitalizarea administrativă. „Pentru a asigura o transparență la sânge, este nevoie să digitalizăm complet administrația locală. Să ne asigurăm, de exemplu, că întreaga procedură de autorizare a proiectelor urbanistice poate fi urmărită de la cap la coadă, începând cu obținerea documentelor și până la momentul autorizării unui proiect”, a spus Aurelia Cristea.

Nu în ultimul rând, un obiectiv important la care actuala administrație locală este deficitară vizează construcția de locuințe pentru tineri. Aurelia Cristea arată că Uniunea Europeană pregătește în acest moment un ”Program Marshall” pentru finanțarea locuințelor în toată Europa. „Nevoie de locuințe la prețuri decente, accesibile este una dintre problemele care necesită soluționare, iar programul de finanțare la care lucrează UE va putea fi accesat pentru acest tip de proiecte. Construcția de locuințe la care să aibă acces de exemplu tinerii care lucrează în domeniul cercetării, cei care asigură servicii publice cruciale, este pentru mine o prioritate”, a subliniat Aurelia Cristea, adăugând că în lipsa de teren pentru astfel de proiecte Primăria își poate permite fie să achiziționeze, fie să facă parteneriate cu alte primării vecine, sau chiar înțelegeri cu dezvoltatorii imobiliari care își pot asuma să asigure cotă parte din proiecte pentru locuințe cu caracter social.

Toate obiectivele propuse trebuie implementate în conformitate cu un proiect integrat de dezvoltare a transportului public în comun, a arătat Aurelia Cristea, astfel încât cetățenii să nu mai fie legați de autovehicule personale, iar sistemul de transport să contribuie în mod real la descongestionarea traficului urban.

Text comandat de PSD Cluj / CMF: 21240002

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare