Închide

Candidat eliminat la Cluj pentru tentativă de fraudă, azi la prima probă a Bacului de toamnă, zeci au absentat

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 16, 2022 0 99

Un candidat a fost eliminat la Cluj pentru tentativă de fraudă, azi la prima probă a Bacului de toamnă, unde au absentat zeci de candidați înscriși.

Azi la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română, au fost prezenți 432 candidați. Un număr de 56 candidați au absentat, iar, pentru tentativă de fraudă, în Cluj, a fost eliminat un candidat. E vorba de o persoană care a susținut examenul într-un centru din Cluj-Napoca, și căruia i-a sunat alarma la telefonul mobil în timpul probei, după cum explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Amalia Gurzău, pentru actualdecluj.ro. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Examenul continuă mâine cu proba scrisă obligatorie a profilului.

La sesiunea de toamnă a examenului s-au înscris, la Cluj, peste opt sute de candidați, mai exact 802, dar pentru peste trei sute dintre aceștia a fost recunoscută nota de la sesiunile anterioare, la examenul de azi. E vorba mai exact de 802 de candidați, dintre care peste cinci sute – 555 – provin din promoția curentă, după cum arată datele Inspectoratului Școlar Județean. Examenul are loc în patru centre de examen organizate – două în Cluj-Napoca, unul în Turda și un altul la Dej.  Primele rezultate se afișează în 31 august iar rezultatele după contestații – în 3 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6.

Amintim, în Cluj rata de promovare a examenului, la sesiunea din vară, a fost în acest an de  89,4%, cea mai bună din România.  Amintim, în Cluj s-au înscris la examenul de bacalaureat în acest an peste patru mii de candidați, dintre care la examen s-au prezentat 3.934. Peste cinci sute dintre candidați au fost respinși, respectiv au primit medii sub 6.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu