Închide

Când se virează ajutorul pentru seniorii cu pensii mici

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 25, 2022 0 154

Noul ajutor pentru cei cu pensii mici, decis recent de coaliţia de guvernare, va fi acordat o singură dată. Banii se vor adăuga pensii din iulie, arată ministrul muncii Marius Budăi. El a declarat, la radioul public, că scopul este de păstra cât de cât puterea de cumpărare a românilor.

„În luna iulie va fi similar cu ceea ce s-a întâmplat în luna ianuarie, se va regăsi suma pe cuponul de pensie și în momentul când vor primi pensia, seniorii României vor primi şi acea sumă de bani, seniorii României, care au cuantumul pensiei până în 2.000 de lei. Suntem, practic, acum la în al treilea pachet social, o a treia intervenție a statului după majorările de pensii de la început de an, și acel sprijin acordat la început de an este al doilea sprijin, acel cu voucherele pentru alimente din două în două luni, începând cu luna iunie, și iată că mai intervenim încă odată”, a declarat Ministrul Muncii la Radio România Actualități.

De ajutor urmează să beneficieze peste 3,2 milioane de pensionari. Efortul bugetar ar fi de circa 2,3 miliarde de lei iar banii ar urma să provină din economiile de 10% pe care trebuie să le facă ministerele până la sfârşitul anului. Ajutorul este în cuantum de 700 lei.

Foto: Pixabay

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare