Închide

Campania Untold The Blood Heroes. 4 oameni sunt în topul național și au salvat 852 de vieți donând sânge

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - oct. 31, 2020 0 468

Un polițist, o asistentă, un măcelăr și un șofer al regiei de transport din Timișoara se află în topul donatorilor de sânge din România. Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea spun că cei patru au salvat împreună 852 de pacienți care aveau nevoie disperată de sânge. Peste 1.450 de persoane au donat peste 650 de litri sânge în cadrul caravanei mobile Blood Network și au salvat peste 4.300 de bolnavi din toată țara, au transmis aceștia.

 

” 4 oameni care sunt unii dintre cei mai frecvenți donatori de sânge din România.Unul dintre ei a donat în ultimii 30 de ani de 120 de ori și se numește Săbădean Camelia. Este asistentă medicală, are 50 de ani și locuiește în Târgu Mureș. În ultimii 30 de ani, a donat 54 de litri de sânge, care au ajuns la 360 de pacienți care aveau nevoie disperată de el. Munteanu Florin este un măcelar în vârstă de 43 de ani din Ploiești. Donează sânge de 24 de ani, din dorința de a face bine în jurul său. Are la activ 92 de donări, din care s-au strâns 42 de litri de sânge și au fost salvate 276 de vieți. Pîrpîlită Tabita Ramona, din Timișoara, are 39 de ani și conduce troleibuze. Donează sânge de la 21 de ani, din dorința de a le fi de ajutor celor aflați în nevoie. Are la activ 52 de donări, din care s-au strâns 24 de litri de sânge, care au ajuns la 156 de pacienti. La cei 23 de ani, Bagdi Robert, polițist de meserie, donează o dată la 3 luni. Este din Oradea și are la activ 20 de donări. Sângele lui a ajuns la 60 de pacienți care aveau nevoie disperată de el”, au transmis oragnizatorii Untold.

În cadrul campaniei The Blood Heroes parte a inițiativei Blood Network a celor de la Ultold, cei patru donatori vor primi abonamente pentru ediția din 2021 a fectivalului dar și vouchere de cumpărături.

Organizatorii UNTOLD și Neversea fac apel în continuare la toți cei care pot să doneze sânge sau plasmă să se îndrepte spre centrele de transfuzii din toată țara pentru că pot salva vieți cu un gest atât de simplu.

„Spitalele din România au o nevoie disperată de sânge, mai ales în acest an dificil, în care medicii și pacienții luptă cu virusul SARS-CoV-2. Campania Blood Network a continuat și în acest an și, deși s-a desfășurat în alte condiții decât de obicei, a avut un real succes. Peste 1.450 de persoane au donat peste 650 de litri sânge în cadrul caravanei mobile Blood Network și au salvat peste 4.300 de bolnavi din toată țara”, au mai adăugat aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu