Închide

Camătă la Gherla, 3 persoane trimise în judecată, dobândă de până la 100%

Din județ by Actual de Cluj - iul. 22, 2020 0 331

Un bărbat din Cluj a fost trimis în judecată pentru camătă după ce timp de doi ani a dat bani cu dobândă mai multor persoane din Gherla.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a anunțat ieri că a dispus trimiterea în judecată, în 7 iulie, a unui bărbat, în stare de arest preventiv, pentru infracțiunile de camătă și șantaj, după ce în perioada 2018-2020 ar fidat bani cu dobândă mai multor persoane din Gherla. În cazul a două persoane s-a stabilit că au fost amenințate cu acte de violență în vederea restituirii banilor împrumutați, au arătat procurorii.

Alt clujean din Gherla a fost la rândul său trimis în judecată în urmă cu câteva zile, în 16 iulie, tot pentru camătă, după ce a împrumutat bani cu dobândă de până la 100%. ”În perioada 2013-  martie 2020, a dat bani cu dobândă, de până la 100%, mai multor persoane de pe raza municipiului Gherla și împrejurimi. În cazul unei persoane s-a stabilit că a fost constrânsă fizic în vederea recuperării banilor împrumutați”, a arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Gherla, Matei Dima.  În aceeași cauza a fost trimisă în judecată o inculpată, în stare de libertate, pentru infracțiunea de complicitate la camătă, după ce, arată Dima, l-a ajutat pe inculpatul C.A.O. să dea banii persoanelor împrumutate sau să încaseze banii dați cu dobândă. ”În vederea confiscării speciale a sumelor obținute ilegal prin săvârșirea infracțiunilor, s-a dispus insituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil”, a mai arătat el.

Cele două cazuri sunt distincte, fără nicio legătură unul cu altul, deși e vorba de aceleași infracțiuni, aproximativ aceeași perioadă de timp și același oraș în care s-au petrecut. ”Dosarele nu au nicio legătură unul cu celălalt”, spune Dima pentru actualdecluj.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare