Închide

Calificarea se amână. CFR, învinsă la limită de Lazio. Dan Petrescu: „Meritam victoria. Cu Celtic avem șanse mici”

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 29, 2019 0 144

CFR Cluj a pierdut pe Olimpico, din Roma, după o partidă onorabilă și are nevoie să nu piardă în ultima etapă cu Celtic pentru a se califica în primăvara Europa League.

Gazdele au început partida în atac. Un veritabil asalt la poarta lui Arlauskis, aproape imposibil de blocat. Correa a tras primul semnal de alarmă, a trecut ușor printre Culio și Peteleu, dar faza s-a stins. Parolo și Adekanye au irosit alte ocazii în primul sfert de oră.  Fără antidot la presiunea pusă de Lazio, CFR s-a văzut condusă în minutul 25, când același Correa a marcat superb la colțul lung, din cădere. Argentinianul a ratat înco ocazie din poziție de unu la unu cu Arlauskis.
CFR-ul a jucat pe contraatac, cu o defensivă compactă, supraaglomerată, dar rar a trecut în terenul advers. Chiar și așa, Djokovic a avut o mare ocazie (38).

În repriza secundă clujenii s-au metamorfozat. Echipa de contraatac a arătat că știe și să joace nu doar reactiv, ci să și atace, să controleze anumite momente. Omrani a ratat cea mai mare ocazie, nereușind să înscrie din 5 metri (54).

Cu 9 puncte în grupa E, CFR Cluj e obligată să nu piardă pe teren propriu cu Celtic Glasgow, în ultima etapă pentru a fi sigură că va ajunge în primăvara europeană.

CFR -Celtic se joacă pe 12 decembrie, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Gruia. Tot atunci, Lazio va juca cu Rennes, în deplasare, formație deja eliminată din competiție.  Campioana României se va califica indiferent de rezultatul cu scoțienii, în cazul în care Lazio nu o va învinge pe Rennes.

„Meritam să câștigăm”

„Dacă te iei după numărul de ocazii, trebuia să câștigăm. Dar ăsta e fotbalul. Astăzi meritam victoria. În prima repriză Lazio a fost mult mai bună, iar noi ne-am arătat limitele. În actul secund echipa a reacționat foarte bine, dar din păcate nu am reușit să marcăm. Echipa a jucat bine, am avut ocazii. Ei sunt pe locul 3 în Italia. Steaua a luat vreo cinci aici, iar noi doar unul. Avem șanse mici cu Celtic, ei sunt pe primul loc în grupă. Dar trebuie să ne jucăm șansa”, a spus Dan Petrescu la finalul partidei.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu