Închide

Ca să poată reveni la președinția PNL Cluj, Nicoară s-a cazat cu primarii la Sinaia

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 27, 2014 0 373

„Liga aleșilor locali”, evenimentul liberalilor de la Brașov, din 26 aprilie, a fost folosit în mod strategic de către senatorul Marius Nicoară, care se pregătește să revină la președinția organizației  clujene, după alegerile europarlamentare. Împreună cu câțiva dintre tinerii care-l susțin, Nicoară i-a dus pe primarii clujeni să-i cazeze la Sinaia, departe de ochii celorlalți liberali, aflați la Brașov.

100_4316

Marius Nicoară face tot ce-i stă în putere pentru a-l îndepărta de la șefia PNL Cluj pe Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean. Oricum, despre Uioreanu se spune că ar fi prierdut susținerea liderilor de la București, după izbucnirea scandalului mitei din dosarul Fany. Acum, Nicoară speculează orice ocazie pentru a-i atrage de partea sa pe primari, viceprimari și pe toți cei care-i pot aduce un vot în plus, în lupta cu Uioreanu pentru președinția partidului. Ajutat de Mihai Seplecan dar și de alți tineri liberali, Nicoară a organizat, în paralel cu „Liga aleșilor locali”, un alt soi de chermeză. Mai precis, în timp ce toți ceilalți liberali care au participat la evenimentul oficial de la Brașov erau cazați la hotelul Aro Palace, Marius Nicoară  se afla cu oamenii săi – peste 40 la număr – în Sinaia, la Hotel Mara. Nicoară le-ar fi aranjat primarilor transportul și cazarea și a avut grijă ca Uioreanu să nu fie invitat. Când Uioreanu a aflat de mișcarea rivalilor săi era cam târziu, dar n-a rămas indiferent, spun sursele actualdecluj.ro. El i-ar fi sunat pe câțiva dintre primari pentru a le reproșa „trădarea”. Mai mult, colaboratorilor lui Nicoară le-a transmis că sunt niște „lichele”. Nervii lui Uioreanu ar fi justificați, spun aceleași surse, având în vedere că Nicoară n-a avut o problemă ca, seara la masă, să le transmită liberalilor care-i sunt intențiile. Trebuie spus, însă, că nu toți primarii au agreat mișcarea lui Nicoară. Unii dintre ei nici n-au știut că lui Uioreanu i s-a ascuns întâlnirea de la Sinaia, mai spun aceleași surse. Mai trebuie precizat și că o bună parte dintre cei care au fost la Sinaia nu au mai ajuns la Brașov, pentru a participa la evenimentul la care aveau sarcină să participe. La Brașov, Uioreanu s-a aflat singur și cam stingher. El a ajuns să se întrețină cu deputatul Steluța Cătăniciu, femeia pe care, până mai ieri, o ura de moarte.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare