Închide

UPDATE Ca să nu mai depindă de energia de la Aeroport, Goto Parking îi cere aprobarea lui Tișe pentru instalarea propriul post de transformare

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 29, 2023 0 573

Directorul Aeroportului David Ciceo îi amenința, în urmă cu câteva zile, pe reprezentanții Goto Parking SRL, că le va întrerupe furnizarea energiei electrice, caz în care parcarea din incinta aeroportului administrată de această firmă ar fi devenit nefuncțională. Ca să nu depindă de sistemul de energie al Aeroportului și pentru a ieși de sub șantajul lui David Ciceo, firma Goto Parking a început demersul pentru amenajarea propriei surse de energie în urmă cu mai bine de un an, după cum reiese din documentația depusă la Consiliul Județean Cluj.

Practic, în ședința Consiliului Județean de joi ar urma să se aprobe constituirea drepturilor de uz şi servitute în favoarea Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice „Electrica Distribuţie Transilvania Nord”- S.A. asupra terenului situat în incinta Aeroportului, în vederea realizării unui branșament la rețeaua electrică și a unui post de transformare.

Pentru că în documentația postată inițial pe site-ul instituției CJ nu au fost postate avizele care stau la baza acestui proiect de hotărâre, reprezentanții Goto Parking au transmis pentru Actual de Cluj că procedura lor a început în urmă cu mai bine de un an, când Electrica Distribuție a emis un aviz tehnic care aproba branșamentul la rețeaua electrică. Ulterior Electrica Distribuţie a condiționat realizarea investiției de acordarea dreptului de uz și servitute asupra terenului implicat (in cartea funciară, nr. 339252). Goto Parking motivează că investiția este necesară în vederea modernizării parcării pe care o are în administrare.

Actual de Cluj a scris pe larg despre modul în care parcarea din incinta Aeroportului a ajuns pe mâna Goto Parking, prin intermediul  fostului lichidator judiciar Andrei Cionca. Deși n-a participat la nicio licitație de concesiune, iar vechiul contract scos la licitație de Consiliul Județean nu are nicio legătură cu minimul de investiții realizate de Goto Parking, Consiliul Județean sub domnia președintelui Alin Tișe se încăpățânează să-i ajute pe cei de la Goto Parking să păstreze această afacere.

Să reamintim că decizia concesionării terenului parkingului din Aeroport avea la bază un proiect major de investiții, de peste 45 de milioane de euro, care prevedea construcția unui hotel, dar și a unui parking suprateran. Licitația a fost câștigată de UTI Facility Management, din București, care avea să intre în insolvență, procedură de care s-a ocupat Casa de Insolvență Transilvania (deținută de omul de afaceri Andrei Cionca). După dispariția UTI Facility Management, Cionca a pus bazele acestei noi firme, Goto Parking, care în prezent este administratorul de drept al parcării. Din contractul de concesiune care prevedea investiții de peste 45 de milioane de euro, de abia dacă s-au realizat investiții de 1 milion de euro, deși au trecut peste 12 ani de când Consiliul Județean a concesionat acest teren.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.