Închide

Buget de jumătate de miliard de lei pe an pentru cea mai mare universitate din țară, dă 6,3 milioane de euro pentru noul sediu al unei facultăți

EducaţieTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2019 0 198

Cea mai mare universitate din țară are un buget anual de peste o jumătate de miliard de lei, dar din acești bani puțini ajung în cercetare.

E vorba mai exact de peste 521 milioane de lei pe an, ”fiind astfel depășit pragul de 500 milioane de lei”, după cum spune rectorul Ioan Aurel Pop în discursul de deschidere a anului universitar de la ”Babeș-Bolyai”. Din acești bani universitatea a cumpărat recent un teren pentru construirea noii clădiri a Facultății de Matematică și Informatică, pentru care vrea să investească în total 29 milioane de lei, adică 6,3 milioane de euro. Tot din acești bani universitatea a reabilitat o serie de clădiri pentru spații de învățământ și cazare, de 17 milioane de lei – dar din această sumă o parte a venit și de la ministerul Educației. Pentru acordurile de grant de cercetare destinate susținerii competitivității au fost alocate fonduri în valoare de 2,2 milioane de lei, adică jumătate de milion de euro.

Amintim, UBB Cluj e cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, cu 45.000 de studenți care încep astăzi cursurile la 21 de facultăți, cu 243 programe de licență și 31 de domenii de doctorat.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu