Închide

BREAKING Raport Grupul de Comunicare Strategică: numărul de infectări cu coronavirus scade la jumătate la Cluj

SănătateTop News by Mihai Prodan - oct. 12, 2020 0 583

Scădere substanțială a numărului de infectări cu noul coronavirus peste weekend la Cluj, numărul raportat azi pentru weekend de Grupul de Comunicare Strategică e la jumătate față de ultimele date.
E vorba la Cluj de 69 de cazuri nou confimrate, din totalul de peste 2.000 înregistrate în ultimele 24 de ore în țară.

GCS arată că numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus ajunge în România, de la izbucnirea pandemiei în priăvară, la peste 157.000 de cazuri. DIntre aceștia aproape 119.000 au fost declarați vindecați.

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste două mii de cazuri noi – cu aproximativ o mie mai puține față de ultimele raportări de săptămâna trecută. La Cluj numărul s-a redus la jumătate, la 69 de cazuri noi față de peste o sută câte au fost raportate zilnic în ultimele zile de săptămâna trecută. În plus șase persoane au fost reconfirmate cu infecție.

Clujul e unul dintre județele în care a fost depășit pragul critic de 1,5 cazuri la mia de locuitori, acum e vorba de o incidență de 1,66 cazuri, medie județeană.

În Gherla, Dej și vineri Cluj-Napoca, a fost depășit acest prag de câteva zile, ceea ce a atras între altele închiderea activității restaurantelor și a cafenelelor, dar și a sălilor de concerte, spectacole și cinema.  Totodată un spital ar urma să intre în prima linie de luptă împotriva infecției, e vorba de Clujana, decizia o ia azi Comisia Județeană pentru Situații de Urgență (aici detalii).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.