Închide

BREAKING / FOTO VIDEO Incendiu la un avion pe aeroportul din Cluj, pasagerii sunt evacuați

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 15, 2021 0 1212

Incendiu la un avion care ateriza la Cluj, a luat foc trenul de aterizare.

Incendiul a fost lichidat de către pompierii serviciului SPSU al aeroportului, dar la fața locului au intervenit și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. ”Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Cluj Andrei Biriș. Este vorba în total de peste o sută de pasageri.

Este vorba de o cursă operată de Fly Egypt care a aterizat de la Hurghada, în urmă cu o oră.

Compania operează curse între cele două orașe cu o aeronavă Boeing B737.

UPDATE Mai multe curse aeriene programate să zboare în această seară au fost amânate, căci aeronava ocupa singura pistă a aeroportului. La ora publicării acestui update aeronava se afla încă pe pistă. ”S-au luat măsurile necesare pentru stingerea incendiului, pompierii Aeroportului au ajuns în mai puțin de două minute, înainte ca incendiul să se extindă. Au ajuns și echipajele ISU, dar incendiul era deja stins de către serviciul de pompieri al Aeroportului. Încă nu e redeschis Aeroportul, dar nu sunt zboruri anulate, sunt doar zboruri întârziate cu aproximativ două ore. Avem șase zboruri care urmează sa decoleze și sper să accepte companiile această întârziere”,  a spus David Ciceo la Digi24.

UPDATE 2 Conducerea aeroportului arată că incendiul a fost provocat de explozia pneurilor de la trenul de aterizare, care la contactul cu solul au luat foc.
La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737, care a aterizat la Cluj la ora 19.35, se aflau 113 pasageri și șase membri ai echipajului, care au fost evacuați. Aeroportul a fost închis timp de trei ore, fiind redeschis în jurul orei 22.30.

Foto ISU Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu