Închide

Cluj-Napoca depășește pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mie. Se așteaptă măsuri dure de mâine

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 19, 2020 0 4427

Cluj-Napoca a depășit astăzi pragul critic de trei cazuri de infecție cu coronavirus la mia de locuitori. Dintre orașe, doar Gherla a depășit acest prag, până azi.

E vorba, în Cluj-Napoca, de o incidență de 3,02 cazuri la mie, iar în Gherla, de 3,01. În Dej incidența este de 2,69 la mie, iar în Turda și Câmpia Turzii – de 0,84, respectiv 2.46. Media, în județul Cluj, este de 2,32. ”Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spațiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc și închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, explică prefectul Mircea Abrudean, președintele CJSU.

Coronavirusul a făcut 106 victime la Cluj, de la debutul pandemiei, în primăvara acestui an.

Cifre mai jos, de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, trimise presei în urmă cu puține momente:

Citește care este situația internărilor astăzi:

Record de pacienți internați la Cluj din cauza coronavirusului, de la debutul pandemiei, numărul crește cu zeci într-o zi și cu o sută în 3 săptămâni

85 de cazuri noi de infecție cu coronavirus la Cluj azi, mai puțin de jumătate față de zilele de săptămâna trecută

Nici un comentariu

Scrie un comentariu