Închide

Bosch vrea să pregătească 125 de elevi în programul Şcoală Duală în fabricile din Cluj şi Blaj pentru anul şcolar 2022-2023

Economie by Actual de Cluj - mai 13, 2022 0 55

Bosch, unul dintre cei mai mari investitori germani pe piaţa locală, creşte numărul locurilor disponibile în sistemul de învăţământ dual în fabricile sale din Jucu, judeţul Cluj şi Blaj, judeţul Alba şi îşi extinde parteneriatele cu unităţi de învăţământ din regiune.

În noul an şcolar 2021-2022, compania pune la dispoziţia elevilor 125 de locuri în programul Şcoală Duală. Programul reprezintă o alternativă la învăţământul profesional clasic, adresându-se absolvenţilor de clasa a VIII-a şi derulându-se pe parcursul a trei ani. Programul presupune îmbinarea aspectelor teoretice cu abilităţile şi cunoştinţele practice, dobândite sub îndrumarea trainerilor specializaţi, elevii calificându-se ca tehnicieni în domenii precum electromecanică, electronică, electrică sau mecanică. Grupul Bosch în România colaborează cu şcolile locale din 2013, dezvoltând parteneriate cu licee din judeţele Cluj şi Alba, precum Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior”, Colegiul Tehnic Energetic în Cluj-Napoca şi Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” în Blaj şi, de anul acesta, Liceul Tehnologic Ocna Mureş.

De la deschiderea programului, mai mult de 500 de elevi s-au pregătit pentru meseria de tehnicianîn electromecanică şi electronică în cadrul unităţilor de producţie Bosch din Blaj şi Cluj, după cum arată Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare