Închide

Borna 1.000 – de kilometri de autostradă – ar putea fi atinsă în România peste câteva zile cu deschiderea unui tronson de autostradă lângă Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 17, 2023 0 439

Borna 1.000 – de kilometri de autostradă – ar putea fi atinsă în România peste câteva zile cu deschiderea unui tronson de autostradă lângă Cluj.

E vorba de ”tronsonul-muzeu” dintre Nușfalău, în Sălaj, și Suplacu de Barcău, în Bihor, tronson care face parte din Autostrada Transilvania, pentru care lucrările au început încă din urmă cu aproape două decenii. Asociația Pro Infrastructura, care monitorizează proiectele mari de infrastructură din România, arată că din informațiile membrilor tronsonul ar putea fi finalizat în 22 septembrie, ”dar data poate fi mutată”. ”Constructorul bibilește ultimele detalii, iar descărcarea provizorie dinspre Suplacu de Barcău este și ea gata”, arată asociația.

https://www.youtube.com/watch?v=zlX9tU56X3A&ab_channel=marinmarian

 

Termenul de finalizare, februarie 2023, a fost depășit. ”Antreprenorul general, Nurol, nu s-a mișcat rău la acest prim contract pe care l-a câștigat în România, dar nici nu a reușit o performanță notabilă. Mai mult, așa cum v-am spus de nenumărate ori, am fi putut circula pe cei 13,55 kilometri dintre Nușfalău și Porț încă din luna iulie, dar oficialii CNAIR au tergiversat nepermis de mult rezolvarea birocrației aferente descărcării provizorii”, a mai arătat asociația. ”Una peste alta, odată cu această inaugurare, atingem borna de 1000 kilometri aflați în exploatare. Contorizăm 968,31 km de autostradă la care se adaugă cei 39,85 km de drum expres veritabil de pe DEx12 Slatina-Balș. 1008,16 km de drumuri de viteză și… siguranță. Aproximativ o treime din cei 3000 km cât ar trebui să avem în țară pentru o rețea rutieră modernă”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu