Închide

Boom imobiliar în Cluj: Apartamentele din centrul orașului, mai scumpe decât casele din zona periurbană

ActualitateAdministrațieEconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2023 1 2785

Cluj-Napoca, orașul cunoscut pentru dinamismul și dezvoltarea accelerată, este în centrul atenției din cauza unei tendințe surprinzătoare pe piața imobiliară. Potrivit datelor furnizate de Imobiliare.ro, apartamentele din centrul orașului sunt tot mai scumpe în comparație cu casele din zonele periurbane. Analizele relevă diferențe semnificative de preț, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Apartamente versus case – O nouă tendință pe piața imobiliară

Potrivit studiilor recente realizate de Imobiliare.ro, surpriza vine ca urmare a comparării caselor de 3, respectiv 4 camere din zona periurbană cu apartamentele de 3 camere din zonele centrale. Datele indică faptul că în anumite cazuri, apartamentele se dovedesc a fi chiar mai mici ca preț decât casele cu suprafețe similare.

Diferențele de preț între proprietățile din cele două tipuri de zone sunt subliniate cu claritate în rapoartele Imobiliare.ro. O achiziție în centrul Clujului poate costa cu aproape 14.000 de euro mai mult decât o locuință asemănătoare din zona periurbană. Astfel, se conturează o provocare pentru cei aflați în căutarea unei locuințe, cu multiple opțiuni care merită atent analizate.

Cluj-Napoca – lider incontestabil în topul prețurilor

În continuare, Cluj-Napoca se evidențiază ca lider în topul celor mai mari prețuri solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în principalele orașe din țară. Cifrele arată o valoare medie de 2.460 euro pe metru pătrat, menținându-se pe primul loc în acest clasament. 

Specialiștii Imobiliare.ro subliniază faptul că prețurile din acest centru regional au cunoscut un avans impresionant de 8,1% în ultimul an și de 30,8% în ultimii doi ani, o veste binevenită pentru proprietarii actuali și investitori. Andreea Popa, analist în cadrul Imobiliare.ro, menționează că această perioadă este marcată de o negociere intensă între vânzători și potențialii cumpărători, care doresc să obțină cele mai bune oferte.

Achizițiile inteligente – avantaje și opțiuni

În lumina acestor date, fiecare potențial cumpărător se confruntă cu provocarea de a face cea mai bună alegere în funcție de necesități și buget. Aici intervine dilema – apartament ultracentral sau casă spațioasă în zonele periurbane?

În Cluj Napoca, un apartament mediu din zona centrală are un preț de aproximativ 188.650 de euro, în timp ce o casă din zona periurbană se găsește, în medie, la 175.000 de euro. De asemenea, în București, un apartament ultracentral costă în jur de 270.000 de euro, iar o casă în zona periurbană, în medie, 177.955 de euro. Iași și Timișoara oferă, de asemenea, opțiuni interesante pentru cei aflați în căutarea locuinței perfecte. Un apartament ultracentral, de trei camera, din Iași ajunge la prețul mediu de 157.600 de euro, în timp ce o casă în afara orașului, cu trei, respectiv, 4 camere, ajunge la 100.000 de euro

În Timișoara, un apartament din zona centrală ajunge la prețul mediu de 178.500 de euro, în timp ce o casă, cu aceeași suprafață utilă, în zona periurbană ajunge la prețul mediu de 118000 de euro. Vezi aici videoreportaj. 

În lumina acestor date din piața imobiliară din Cluj-Napoca și nu numai, doritorii de locuințe sunt sfătuiți să ia în considerare atent toate aspectele înainte de a face o achiziție importantă. Prin analiză și achiziție inteligentă, fiecare familie poate găsi locuința ideală, indiferent dacă optează pentru vibrația urbană sau pentru liniștea și spațiul verde al zonei periurbane. 

Un comentariu

Scrie un comentariu