Închide

Bombardamente în Ucraina, în ajunul Crăciunului. Ce puțin 5 morți și 20 de răniți în Herson

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - dec. 24, 2022 0 83

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, a transmis sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko, potrivit agenţiilor Reuters şi France Presse.

La scurt timp, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat un act de ‘teroare’ pentru ‘intimidarea’ ucrainenilor.

„Dimineaţa, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski pe reţelele de socializare.

Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni că Rusia ar putea lansa mai multe lovituri de Crăciun, îndemnându-i să „fie atenți la alarmele de raid aerian, să se ajute unii pe alții și să se îngrijească unul de celălalt”. „Ne pregătim pentru lunile următoare și anul viitor, în general. Sarcinile noastre sunt neschimbate. Este eliberarea pământului nostru. Siguranță pentru oamenii noștri. Restaurarea țării noastre după loviturile rusești. Acestea sunt elementele victoriei ucrainene, de care ne apropiem pas cu pas”, a spus Zelenski. „Am auzit astăzi rapoartele comandanților la ședința Statului Major. Vedem perspective pe front. Ne pregătim pentru diferite variante de acțiuni ale statului terorist, îi vedem intențiile. Și vom răspunde”, a dat asigurări liderul de la Kiev. „Și vă rog să vă amintiți cine luptă împotriva noastră. Odată cu apropierea sezonului de sărbători, teroriştii ruşi pot deveni din nou activi. Ei disprețuiesc valorile creștine și orice valoare în general. Prin urmare, vă rugăm să luați în considerare semnalele de raid aerian, să vă ajutați reciproc și să aveți întotdeauna grijă unul de celălalt. (…) Cetăţenii Rusiei trebuie să înţeleagă clar că teroarea nu rămâne niciodată fără răspuns”, a mai spus Volodimir Zelenski.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu