Închide

UPDATE Boc-Tișe-Buda, trio-ul și-a asumat să-l ignore pe premierul Orban și să valideze listele candidaților așa cum era planificat

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 05, 2020 0 1255

Vechii liberali clujeni n-au avut nicio trecere în fața deciziei președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, care în ciuda recomandărilor premierului Ludovic Orban, și-a asumat să-l excludă pe consilierul Dorel Secară de pe lista consilierilor județeni.

„M-a sunat domnu Buda (președintele PNL Cluj, Daniel Buda – n.red), și mi-a comunicat personal că toată conducerea organizației, domnul Emil Boc și domnul Tișe, inclusiv Mircea Abrudean și Dan Tarcea, s-au pus de acord să mă scoată de pe liste. Asta este situația. (…) Nu consider că premierul Orban trebuie să coboare la nivelul lor pentru a mă apăra pe mine. Premierul are alte lucruri mai importante de făcut. Dacă acești colegi nu mă vor, eu nu o să mă pretez la presiuni”, a comentat Dorel Secară, care este și consilierul ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Nici Tișe, nici alt lider din conducerea PNL Cluj nu a dorit să comenteze situația, deși premierul Ludovic Orban a declarat oficial pentru Actual de Cluj că și-a exprimat solicitarea ca Secară să fie păstrat în Consiliul Județean, pentru că „se numără printre oamenii corecți și dedicați partidului”.

În acest moment are loc ședința Biroului Permanent Județean, la care participă aleșii locali din întreg județul, urmând să fie validate prin vot, propunerile președintelui Alin Tișe.

Conform informațiilor Actual de Cluj, lista aprobată în ședința Birolui Politic Județean este următoarea:

1.Tise Alin
2.Minzat Marius- Dej
3.Tuluc Calin
4.Haiduc Cristian- Campia Turzii
5.Arion Hadrian
6.Marc Marinela
7.Cordis Lucian- Turda
8.Samartean Iuliu- Gherla
9.Calatan Gheorghe- Huedin
10.Forna Maria
11.Marchis Angela
12.Hodorogea Anca
13.Ciuta Cristian
14.Draghici Dumitru- Campia Turzii
15.Muresan Violeta- Dej
16.Popovici Alin- Turda
17.Bashar Molhem
18.Rusu Ionut
19.Balaj Marius
20.Abrudean Traian- Floresti
21.Iancu Gheorghe- Huedin
22.Felezeu Calin- Turda
23.Andro Marinel
24.Codreanu Monica- Turda
25.Sima Georgiana- Campia Turzii
26.Barbos Vlad- Gherla
27.Chis Diana

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.