Închide

Boc susține protestele șoferilor împotriva scumpirii carburanților: „Ce se întâmplă acum cu prețurile este departe de orice lucru normal”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2022 0 156

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat public, că susține protestele șoferilor din Cluj dar și din țară prin care aceștia alimentează benzină sau motorină de 1 leu în stații de carburanți în semna de protest față de prețurile practicate în România. Emil Boc a arătat că scumpirile din ultima perioada ale prețurilor combustibililor sunt aberante iar autoritățile statului ar trebui să intervină.

„Sunt de acord cu forma de protest pe care o fac cetățenii la pompă, de a cumpăra benzină sau motorină de 1 leu, pentru a trage un semnal că se întâmplă ceva în societate. Ce se întâmplă acum cu prețurile este departe de orice lucru normal. Este indadmisibil ce se întâmplă. Ultima dată când mi-am făcut plinul am rămas șocat. Mașina mea fiind mai veche, din 2007, totdeauna i-am băgat motorină bună să ajut motorul. Când am alimentat acum o săptămână cu 9.53/litru, de la 6 lei/litru, care oricum mi se părea mult, mi s-a părut incredibil. Aici, după părerea mea, în mod imperativ și urgent, autoritățile statului trebuie să intervină pe fir, să vadă dacă nu este activitate de speculă. Nu e normal să aibă loc o creștere atât de accelerată. Știu problemele din lume, nu sunt absurd, dar s-ar putea să fie și acțiuni de speculă, unii profitând de contextul războiului. Un stat nu e o casă fără câini. Un stat trebuie să fie păzit de autoritățile statului și să verifice că acest impact asupra cetățenilor este în conformitate cu prevederile legale. Am văzut că și premierul Ciucă a cerut să se facă aceste verificări”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Pe 30 iunie se anunţă un protest al şoferilor din toată ţara prin care toți cei care participă sunt invitați să alimenteze motorină sau benzină de 1 leu. La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 200 de mii de persoane.

Detalii:

Șoferii din Cluj dar și din alte orașe mari din țară chemați la proteste împotriva prețului foarte mare al carburanților: Alimentăm de 1 leu

sursă foto: clujcapitala.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare