Închide

Boc și Nicoară mai au două zile la dispoziție pentru a intra în PNL

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 29, 2015 0 877

Cu toate că erau lideri în vechile lor patide – PNL și PDL – Marius Nicoară, Emil Boc, Daniel Buda sau Alin Tișe sunt puși acum  în situația de a semna o nouă adeziune pentru proaspăt înființatul PNL. Cine nu semnează hârtia până în 31 martie, riscă să rămâne pe dinafară, cel puțin așa prevede Hotărârea emisă de Biroul Național al PNL. După ce adeziunile vor fi depuse, urmează să fie validate. La București se pare că unii liberali cu state vechi și-ar fi exprimat deja opinia cu privire la respingerea adeziunii lui Emil Boc. Senatorul Marius Nicoară a explicat că a aflat și el că la nivel de discuții cineva ar fi opinat ca Boc n-are trebui primit în partid, dar că sub nici o formă nu există vreo cerere scrisă în acest sens. Tot Nicoară a subliniat că nici măcar el nu și-a depus încă adeziunea dar că o va face cu siguranță până în 31 martie.

Toți PNL-iștii și toți PDL-iștii au obligația să-și depună adeziunea la noul PNL. Cine nu se conformează, rămâne pe dinafară. Liderii politici par să nu ia foarte în serios decizia Biroului Național, având în vedere că nu s-au grăbit să se reînscrie în partid. Acest lucru nu înseamnă, însă, că ei nu și-au continuat activitățile în partid, că nu s-au organizat și că nu și-au stabilit structura de conducere, din care face parte inclusiv Emil Boc. Unele voci spun că în mod normal nu mai era nevoie de o nouă adeziune, dar că regulemntul e regulament și că el trebuie respectat. Până acum s-au depus câteva sute de adeziuni ale vechilor membri de partide.

Atenție, cârcotași, riscați să fiți excluși din partid

Cu adeziunile nu se grăbesc, în schimb de la ședințele de partid nu lipsesc niciodată. Liderii PNL au avut chiar grijă să se preocupe de consolidarea organziației, astfel că la ultima ședință au decis să pună bazele unei Comisii de Onoare și Arbitraj. Această Comisie are ca scop să gestioneze conflictele apărute la nivel de organizație, să propună sancțiuni pentru membrii nărăvași și chiar exlcuderea lor din partid, dacă se va impune.  Pe lista liderilor PNL au fost deja trecute câteva nume. Despre unul, în mod cert, se vehiculează că ar colabora cu PSD-ul. Acesta are în prezent mandat de consilier local, e liberal la origini și nu e iubit nici de Marius Nicoară și nici de Emil Boc sau de Daniel Buda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare