Închide

Boc, oficial la șefia PNL Cluj. Tișe, purtător de cuvânt. Un condamnat penal completează lista

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 02, 2015 4 3107

Aprigi dispute au avut loc la nivelul conducerii PNL, pe tema desemnării unui Comitet Executiv care să conducă partidul. S-a ajuns chiar la demisii. În ce-i privește pe vechii PDL-iști, lucrurile s-au tranșat destul de repede, știut fiind faptul că trioul Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe n-are cum să fie combătut. Comparând lista membrilor desemnați de PDL cu lista membrilor desemnați de PNL, nu e greu de ghicit cine conduce la Cluj noul partid al liberalilor.

De ce era nevoie de o altă conducere și cine a plecat supărat?

Noul PNL Cluj avea nevoie de un Comitet Executiv care să preia frâiele partidului, având în vedere că Biroul Politic Județean devenise mult prea stufos după ce PDL a fost absorbit. Așa se face că s-a convenit ca fiecare partid, PDL și PNL, să-și desemneze câte o listă de reprezentanți. PNL a avut dreptul la 16 membri, plus 3 supleanți, în timp ce PDL și-a desemnat 17 membri, plus 3 supleanți. În cazul PNL, deciziile au fost luate de Marius Nicoară – care după arestarea lui Horea Uioreanu a revenit în forță la conducerea partidului. Nicoară a fost cel care și-a impus punctul de vedere în desemnarea membrilor în noul Comitet Executiv, iar deciziile sale au stârnit nemulțumire în rândul colegilor săi din Biroul Politic Județean. Consilierul județean Emil Bogdan, membru cu state în vechi în PNL, a decis să-și dea demisia din Birou, considerând că această structură nu-și mare are rolul, de vreme ce deciziile vor fi luate într-un Comitet Executiv în care el nu a fost inclus. La fel a procedat și primarul din Sânpaul, Ovidiu Colceriu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Cluj.

Cine-s puternicii noului PNL Cluj?

În PDL, în schimb, nu apar dispute, știut fiind faptul că deciziile le ia întotdeauna liderul numărul unu, primarul Emil Boc, în timp ce executantul principal, președintele Daniel Buda, pregătește terenul pentru ele. Nici senatorul Alin Tișe nu poate fi exclus din schemă, pentru că el se mai bucură încă de recunoașterea electoratului clujean, argument care îi conferă o oarecare autoritate printre colegi. Prin urmare, nu e greu de dedus cine sunt noii conducători ai PNL Cluj. Biroul Comitetului Executiv al PNL e format din 33 de persoane. Pe lista PDL, cu numărul 1, a fost numit Emil Boc, primarul Clujului și fost premier al României. Boc e urmat de președintele PDL Cluj (actualmente co-președinte PNL Cluj), europarlamentarul Daniel Buda. Urmează, pe locul trei, senatorul Alin Tișe, fost președinte al Consiliului Județean, în prezent și purtător de cuvânt al PNL Cluj. Pe locul patru se poziționează consilierul județean Alexandru Coroian. El e urmat de: primarul din Turda Tudor Ștefănie, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei Cristian Haiduc, primarul din Huedin Mircea Moroșan, fosta membră în partidul Forța Civică Gabriela Rădoiu-Leș, fostul prefect Florin Stamatian, consilierul județean Mariana Leș, fost consilier local din Dej, Dan Gavrea, recent declarat incompatibil de ANI, liderul organizației de partid din Gherla, Vlad Bărbos, consilierul local Radu Moisin, fost viceprimar, liderul organizației de femei din partid Mihaela Suciu, consilierul județean Cosmin Todea și Gheorghe Iancu. Supleanți au fost numiți: Ioan Cătană, Ovidiu Călin și Mircea Avram.

La șefia partidului și un condamnat penal

Pe lista Comitetului Executiv al PNL se numără și un condamnat penal. Este vorba despre Mihnea Iuoraș, cel care din calitatea sa de subprefect i-a furnizat informații lui Horea Uioreanu despre ancheta de corupție în care era implicat. Iuoraș și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu amânare. Condamnarea lui trebuia să-i aducă excluderea din partid, conform statutului, în schimb, el a fost numit în conducere. Iată lista propusă de liberali: cu numărul 1 este Marius Nicoară, fost președinte al Consiliului Județean, actualmente senator. Pe locul al doilea se poziționează consilierul județean Mihai Seplecan (fost șofer de-al lui Nicoară, ulterior plasat pe poziția de consilier). Pe locul al treilea apare apare unul dintre liderii din vechea structură de conducere a partidului, Mircea Abrudean. Lista continuă cu Bogdan Costea, care a trecut pe la șefia Gărzii de Mediu,  cu un alt fel de consilier, Coraian Zoltan, cu șeful organizației municipale, Dan Tarcea, cu consilierul local Giacomo Dreoni (și el un consilier-șofer de-al lui Nicoară), cu primarul din Gherla Sabo Marius, cu primarul din Florești Horia Șulea, cu consilierul local din Dej Aurelian Mureșan, cu consilierul local din Câmpia Turzii Dorin Lojigan, cu fostul subprefect Mihnea Iuoraș, cu un liberal din Florești, Giulian Groșan. Nu lipsesc parlamentarii Adian Oros, Elena Uioreanu și Radu Zlati. De asemenea, au fost numiți și trei membri supleanți: Cristian Felezeu, Ovidiu Florian și Sabin Sărmaș.

 

4 comentarii

  1. Toti sunt o apa si un pamant. Fura din banii nostrii apoi sunt arestati si ajung in inchisori de lux. Nimic din ce se intampla in Cluj nu e pentru interesul cetateanului. Toti, in frunte cu Boc, marele spagau, vor sa traiasca cat mai bine, atunci cand nimeni nu ii va mai vota. Clujul are nevoie de un spirit tanar, cu initiativa, un independent, un gospodar care isi doreste in primul rand binele societatii si abia apoi se gandeste si la el, nu un mafiot libidinos cu fata de perna. Ce a castigat Clujul in ultimul an? Bine ca baba se piaptana si noi suntem Capitala Europeana a Tineretului… Capitala? Scuze, am gresit, suntem o cocina de porci. Stam in frig, nu avem asfalt, ne chinuim cu mizeria de pe strazi, si ei se cearta care sa fure mai mult. Fratilor, nu v-ati saturat odata de partidele politice? Cand le desfiintam si noi?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare