Închide

Boc despre explozia de la pensiunea din cartierul Între Lacuri: „M-am uitat pe camerele video, a pulverizat tot pe stradă (…) . Cauza preliminară este acumularea de gaze și ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru a nu ignora legea, trebuie verificate instalațiile de profesioniști”

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 10, 2021 0 1204

Primarul Emil Boc a anunțat că se face o analiză amănunțită a imobilelor din vecinătatea pensiuni din cartierul Între Lacuri, clădire afectat de o exprozie puternică în dimineața zilei de 10 decembrie, tocmai pentru a se stabili dacă este nevoie de evacuări ale oamenilor sau de consolidări. Explozia, urmată de un foc puternic, a speriat riveranii din cartier. Boc a mai spus că, din cercetările preliminare, acumulările de gaze au dus la evenimentul nefericit în care a mutit o persoană, iar alte trei persoane cu arsuri au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor. Primarul a mai cerut autorităților să își facă treaba fără milă, arătând că e inadmisibil ca în Cluj-Napoca să se întâmple o astfel de tragedie.

 

”Ne-am trezit după impactul unei explozii puternice în Marăști, pe Dunarii 20. Avem deja un deces și doua persoane la UPU, conștiente, una cu arsuri pe față și cealalta cu arsuri pe mâini și coapse, sunt în stare stabilă și alta în stare de șoc. M-am uitat pe camerele video, a pulverizat tot pe stradă. A fost temperat apoi de ISU. Avem 2 imobile afectate în proportie de 10-20%. Facem o analiză amanunțită la imobilele din zonă, să vedem ce trebuie să facem, dacă e nevoie de consolidare sau chiar de evacuare, dar încă nu avem alte rezultate. Cauza preliminară este acumularea de gaze și ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru a nu ignora legea, trebuie verificate instalațiile de profesioniști, sunt curios dacă aici au fost instalați senzori de gaz, nu este posibil ca acolo unde ai unități locative de interes public, unde vine lumea să stea în concediu, să te trezești cu așa ceva. Cer tuturor structurilor abilitate ale statului român să îți facă datoria fără milă, să verifice, să aplice sancțiunile aferente”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul a postat pe pagina de Facebook și o înregistrare cu evenimentul nefericit de la pensiunea de pe strada Dunării, încă de la primele ore ale zilei de 10 decembrie, arătând că „șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legal”.

Vezi și: VIDEO Explozie la o pensiune din Cluj-Napoca, urmată de un incendiu puternic / O femeie, carbonizată. Alte două persoane cu arsuri au fost transportate la spital

În urmă cu mai bine de o lună în centrul municipiului, doi tineri au fost găsiți fără suflare într-un apartament de pe Regele Ferdinand, după ce angajați ai magazinului de la parterul clădirii au sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență că li s-a făcut rău de la mirosul de gaz din zonă. Poliția nu exclude să fie vorba și despre o sinucidere și s-au pornit cercetări în respectivul caz.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu