Închide

Boc așteaptă demolarea Hotelul Cristian, nu modernizarea anunțată de noul proprietar

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 21, 2022 1 394

Hotelul Cristian, aflat pe trotuar pe strada Argeș din centrul Clujului – pe care USR și societatea civilă se bat să-l demoleze – ar trebui să parcurgă acest drum, crede și primarul Emil Boc. Acesta a spus, la Napoca Live, că noul proprietar nu a făcut demersuri deoacamdată la Primărie cu privire la modernizarea imobilului, după cum și-a anunțat intențiile în presa locală.

„Este o construcție ilegală cap coadă. Din nefericite, nu a fost demolată de Funar când avea termenul și posibilitatea să o facă, dar nu va avea niciodată acte în regulă”. a declarat primarul Clujului, la Napoca Live.

”Bănuiesc că poate avea și o asemenea alternativă în față (de demolare – n.red.), nu am fost informat. Noi vom continua modernizarea întregului spațiul, a canalul Morii, pentru că vor expira anul viitor toate concesiunile făcute de Funar, dar și Liceul Nicolae Băcescu, vom acționa conform legii. Ori rămâne așa cum este, o clădire pe care nu o poți fructifica legal … nu-mi dau seama ce are în vedere”, a adăugat Boc.

Omul de afaceri Dorin Bob a achiziționat, după cum a informat media9.ro, hotelul Cristian, ridicat pe trotuar, fără fundație și fără autorizație de construire, din datele prezentate public, la licitație, de la lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie, care deținea fostul hotel și care a intrat în faliment.

Vezi și: Hotelul de pe trotuar din centrul Clujului pe care USR și societatea civilă se bat să-l demoleze a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar din Cluj. Vrea să îl transforme în aparthotel pentru tinerii care vin la festivaluri

Un comentariu

Scrie un comentariu