Închide

BNR bate monedă de aur cu ocazia vizitei Papei, costă 10.000 lei, o vinde la Cluj

Economie by Actual de Cluj - mai 30, 2019 0 161

Banca Națională pune în circulație o monedă de aur pentru colecționari cu tema vizitei Papei în România, o vinde la Cluj cu mii de euro.

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – București, Sanctuarul marian – Șumuleu Ciuc, Catedrala Sfânta Treime – Blaj, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – Iași, care vor fi vizitate de Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „România” și anul emisiunii, „2019”, stema României şi valoarea nominală de 500 de lei. Aversul monedei din alamă cuprinde aceleași elemente, doar valoarea nominală, de 50 de bani, diferă – și litera N într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Papei și inscripția în arc de cerc „Vizita apostolică a sanctității sale Papa Francisc în România”, perioada vizitei – „31 mai 0 2 iunie” și deviza „Să mergem împreună!”. Monedele au fost confecționate în 500 de bucăți – moneda din aur, 10.000 de bucăți – moneda din alamă pentru colecționari și un milion de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulaţie. Moneda de aur costă 10.000 de lei, mai exact 8.660 lei plus TVA – adică peste 2.000 de euro-, iar moneda din alamă costă 10,5 lei plus TVA. Acestea se vând la sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags