Închide

Blocuri în zona de case pe strada Pescarilor din Gherla, vecinii se opun, consilierii au dat verdictul

Din județ by Actual de Cluj - iul. 12, 2022 0 228

Se discută la Gherla de câțiva ani despre construcția de locuințe sociale pentru romii de pe strada Pescarilor. Banii europeni pentru acest proiect ar veni prin GAL (Grupul de Acțiune Locală), adică 1.800.000 euro. Aceștia ar urma să fie folosiți pentru construcția de blocuri. Municipalitatea are în vedere ridicarea a trei imobile, cu subsol, parter, două etaje și mansardă, însă doar două blocuri ar fi construite cu banii din GAL.

În momentul de față, pe amplasamentul respectiv se află o colonie de romi, care trăiește în case mai mult sau mai puțin improvizate. Numărul persoanelor care populează zona a crescut mereu, astfel că s-a ajuns ca la o singură adresă să fie domiciliate câteva sute de persoane.

De când au aflat despre ce i-ar putea aștepta, adică blocuri lângă casele lor, majoritatea locuitorilor de pe strada învecinată, Salciei, s-au opus. Ei au strâns semnături și au cerut să se construiască blocurile în altă zonă a orașului, ori să se facă construcții mai mici, la nivelul caselor, relatează gherlainfo.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu