Închide

Blocaje în trafic și duminică, în Cluj dar și în alte orașe din România, în urma protestelor transportatorilor și fermierilor/ Se poartă negocieri la Ministerul Finanțelor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 14, 2024 0 358

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor poartă negocieri, duminică, la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii şi Ministerul Transporturilor. Fermierii și transportatorii nu renunță la proteste, iar Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat mai multe blocaje pe centurile marilor orașe.

Ora 16.35: Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că mai multe autocamioane se află în continuare staţionate în localitatea Afumaţi, pe DN 2, pe banda 1 a sensului de mers către Bucureşti, cu intenţia de a se deplasa pe timpul zilei către Capitală.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că, în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localităţile Câmpia Turzii şi Luna din judeţul Cluj, precum şi pe DN 2, în Vama Siret din judeţul Suceava, transmite Agerpres.

IGPR le recomandă şoferilor să evite aceste zone.

Ora 15.05: O coloană de tractoare și tiruri au intrat în orașul Cluj-Napoca, transmite Digi24.

Ora 14:47 Întâlnirea delegației transportatorilor și fermierilor cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a început, fiind așteptat ca negocierile să conducă la sistarea protestelor.

Ora 14:26 Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat organizarea unor proteste în luna ianuarie, dacă nu se vor finaliza discuţiile cu autorităţile în legătură cu problemele din transport şi din piaţa de asigurări, dar nu este organizator al manifestaţiilor din aceste zile şi nici nu a participat la întâlnirile cu Guvernul, precizează organizaţia duminică, printr-un comunicat.

Ora 13:45 Coloanele de transportatori si fermieri blochează traficul pe multe centuri din principalele orașe din țară. Forțele de ordine sunt în alertă. Întâlnirea cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș ar urma să înceapă de la ora 14:00, cu o întârziere de mai multe ore, după ce delegația protestatarilor nu s-a prezentat la întâlnire de dimineață, convocată de ministru.

„Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegația acestora nu s-a prezentat la întrevedere și a solicitat amânarea discuțiilor pentru ora 14.00. Reprezentanții MF rămân deschiși la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalități de comunicare pentru a aborda revendicările și problemele ridicate. Din partea MF, s-au prezentat la întâlnire: ministrul Marcel Boloș,  președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Nicoleta Cârciumaru,  Secretar de Stat Carmen Moraru și  Secretar General Adjunct Petronel Munteanu”, a transmis Ministerul Finanțelor.

mai multe pe g4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare