Închide

Biserica ortodoxă din Bună Ziua cere 70.000 lei pentru construcție nouă, primește 2.500

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 30, 2015 1 2743

Singura biserică ortodoxă din cel mai haotic cartier al Clujului, Bună Ziua, vrea 70.000 de lei de la Consiliul Județean ca să poată ridica o construcție de zid – parohia funcționează de cinci ani într-o biserică de lemn – dar primește de la CJ Cluj o sumă de 2.500 de lei. Nemulțumit, preotul Dumitru Bărbos a venit în ședința deliberativului județean și le-a cerut consilierilor județeni să se răzgândească.

Dumitru Bărbos e preotul ortodox din parohia Bună Ziua și își face slujbele, din 2009, într-o biserică din lemn. De atunci a cerut autorizație pentru construcția unei biserici din zid, document pe care l-a primit după cinci ani. Acum a cerut bani din partea Consiliului Județean pentru a putea ridica biserica – 70.000 de lei, dar a primit incomparabil mai puțin, 2.500 de lei. „Acum e o bisericuță de lemn în regim provizoriu pe terenul unei familii; am obținut autorizație pentru un nou edificiu pe strada Vasile Conta, suntem forțați de împrejurări să părăsim locul, după Paște vrem să demarăm construcția și e prioritar să avem unde ne muta din toamnă, e neplăcut să vezi familii tinere care stau în ploaie cu un copilaș. Cerem 70.000 lei. Poate nu vor fi 70.000, dar pe aproape. În zonă nu există nicio biserică, suntem 400 de familii tinere, numărul e în creștere”, a explicat Bărbos.

Răspunsul președintelui Consiliului Județean Vakar Istvan a fost fără echivoc: să ceară bani de la superiori și de la Primăria Cluj-Napoca. „Poate ați văzut bugetul CJ Cluj, am acordat sume mari la Patriarhie (la mitropolia ortodoxă-n.red.), la catedrală și la centrele de culte. Cum bine vedeți în lista finanțărilor, cei mai mulți bani sunt pentru comune. Avee un buget mult mai mic decât Primăria și trebuie să discriminăm pozitiv comunele”, a spus el.

Un comentariu

Scrie un comentariu