Închide

Biroul lui Alexa, dizolvat oficial de Ciolacu. PSD Cluj în reconstrucție

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 20, 2020 0 1447

Comitetul Executiv Național al PSD s-a întrunit aseară decizând dizolvarea biroului de conducere din cadrul organizației clujene. Mai precis, conducerea PSD Cluj – care fusese impusă de Viorica Dăncilă, în septembrie, 2019 – a fost, oficial, decapitată. Patronul Ziar de Cluj, Liviu Alexa, împreună cu acoliții săi, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu au fost scoși, așdar, pe tușă, decizia privind excluderea lor din partid urmând a fi analizată curând, de noua conducere PSD Cluj.

Noul lider al PSD Cluj, deputatul Gheorghe Șimon, a confirmat pentru Actual de Cluj că vechea conducere a fost dizolvată de CEx-ul național al partidului, și că președintele Marcel Ciolacu se află în vizită la Cluj, pentru a se întîlni cu primarii. „Dorința noastră este să reformăm organizația PSD Cluj. Primarii și-au exprimat dorința de a se întâlni cu domnul președinte Ciolacu, astfel că întâlnirea va avea loc astăzi. Vom asculta care sunt doleanțele lor și vom căuta împreună soluții”, a comentat Gheorghe Șimon. Oficialul a mai spus că scopul principal al noii conduceri a PSD Cluj este acela de a stabilii candidații pentru alagerile locale și parlamentare.

Noua conducere a PSD Cluj e compusă dintr-un birou permanent lărgit, care-i include pe toți primarii PSD din județul Cluj. Acest birou va asigura conducerea organizației până la alegerile interne, care vor avea loc, cel mai probabil, după Congresul partidului. „Motivele care au dus la înlăturarea lui Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu din fruntea PSD Cluj au fost legate de rezultatele slabe orbținute de această organizație la alegerile prezidențiale,de  prejudiciile de imagine pe care aceștia le-au adus partidului, precum și de faptul că majoritatea membrilor erau nemulțumiți de activitatea acestor lideri. În cele cinci luni în care PSD Cluj a fost condusă de Doru Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu, organizația a pierdut mai mulți membri.  Printre acceștia se numără, deputatul Cristina Burciu și primarul municipiului Turda, Cristian Matei, care urmează să candideze pentru un nou mandat din partea PNL. Totodată, nu mai puțin de 18 primari se află în negocieri cu PNL pentru a candida la alegerile locale din iunie sub sigla liberalilor. Practic, în utimele cinci luni, PSD Cluj a fost pur și simplu destructurat, iar misiunea noului Birou Permanent Județean va fi de a opri plecările din partid și de a pregăti candidați cu șanse pentru alegerile locale” – scrie ziarul Făclia de Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare