Închide

„Birdwatching” mâine în Hoia și Parcul Central, de Ziua Păsărilor

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 27, 2015 0 563

Ziua Păsărilor la Cluj: activităţi ornitologice pentru copii şi tur de observare a păsărilor

Ziua Păsărilor e sărbătorită mâine iar la Cluj sunt organizate un tur ornitologic în pădurea Hoia și activități pentru copii în parcul central.

Pentru pasionații de observare a păsărilor, Societatea Ornitologică Română organizează mâine un tur ornitologic în pădurea Hoia, unde principala activitate e observarea păsărilor cu binocluri și lunetă, iar pentru identificarea tuturor speciilor este folosit determinatorul de păsări, „cartea de căpătâi a tuturor ornitologilor şi birdwatcherilor”, după cum arată reprezentanții SOR, care promit că pentru mâine aduc în pădurea Hoia binocluri și lunete, dar nu contați pe aceasta: dacă le aveți pe ale dumneavoastră, aduceți-vi-le, pentru că, arată SOR, e posibil ca cele aduse de aceștia să nu fie suficiente. Turul ornitologic va începe de la ora 10 din fața Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Partea a doua a evenimentului este dedicată copiilor. Pentru cei mici SOR organizează o serie de activități pentru o mai bună cunoaștere a păsărilor, tot sâmbătă și tot de la ora 10, în Parcul Central din Cluj-Napoca, zona Cazinoului, în aer liber. Aici, micuţii vor avea ocazia de a observa păsările cu binoclul şi de a afla informații interesante despre comportamentul acestora. Specialiştii SOR Cluj Napoca vor avea la ei cărți cu păsări pentru determinarea speciilor observate, atât în limba română, cât și în limba maghiară, jocuri de determinare a păsărilor, planșe de colorat, planșe pentru măști și zmee. De asemenea, pentru cei mici este organizat şi un concurs de desene, intitulat ”Vestitorii Primăverii”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu