Închide

Biografie despre Răzvan Theodorescu, lansată joi la UBB

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 17, 2017 0 1148

Cunoscutul academician Răzvan Theodorescu e joi la Cluj, unde e printre cei care prezintă o carte – „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, realizată de Narcis Dorin Ion.

Cartea va fi lansată la Universitatea „Babeș-Bolyai”, joi la amiază în Sala Club a UBB, și cuprinde o serie de convorbiri purtate pe parcursul anului 2015, la Academia Română, cu academicianul Răzvan Theodorescu, ce constituie o adevărată biografie a reputatului istoric și om politic.
Istoricul Narcis Dorin Ion a fost director al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor (2002-2003) și director general al Muzeului Național Bran (2003-2016), iar din aprilie 2016 este director general al Muzeului Național Peleș din Sinaia. La evenimentul de joi de la Cluj participă între alții rectorul UBB Ioan Aurel Pop, academicianul Marius Porumb, autorul și, bineînțeles, academicianul Răzvan Theodorescu.

Răzvan Theodorescu are 78 de ani și e membru titular al Academiei Române din anul 2000. A fost ministru al Culturii și senator PSD în legislatura 2000-2004. Între altele a fost președintele Radiodifuziunii Române imediat după Revoluție, din 9 martie 1990, și a condus televiziunea publică în primul an după Revoluție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu