Închide

Bătălie cruntă în PSD Cluj. Liviu Dragnea are noi pretendenți la șefia organizației clujene

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 05, 2018 2 1443

O nouă tabără s-a conturat în PSD Cluj, aceasta propunându-și să preia conducerea organizației. Liviu Dragnea n-ar fi deloc străin de acțiunile complotiștilor de la Cluj, ba chiar el i-ar sprijini pe aceștia, nemulțumit de faptul că actualul președinte clujean, deputatul Horia Nasra, s-a tot poziționat împotriva sa în ultima perioadă. De cealaltă parte, tabăra lui Nasra – în care-i regăsim și pe fostul președinte al organizației, Remus Lăpușan, și pe deputatul Cornel Itu (politicieni cu trecere în rândul filialelor din județ), nu se arată deloc dispusă să cedeze. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, bătălia dintre cele două tabere s-ar putea lăsa inclusiv cu excluderi.

Cine sunt complotiștii din PSD Cluj? 

Primarul din Turda, Cristian Matei, împreună cu un oarecare Mihai Mocanu – pe vremuri acesta era angajat al cunoscutului sociolog Vasile Dâncu – sunt cei care bat județul în lung și-n lat pentru a-i convinge pe primari, și nu doar pe ei, să se așeze de partea lor – în ipoteza că în perioada următoare vor fi organizate alegeri în PSD Cluj. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, în spatele celor doi se află, de fapt, un alt „strateg” – patron de presă din Cluj – care a primit „mână liberă” tocmai de la conducerea centrală a PSD, în vederea implicării sale în politicile interne ale partidului. Un lucru este cert, mai marele PSD, Liviu Dragnea, îi vrea plecați  din funcții pe toți cei care nu i se mai supun, iar pe lista sa se află și președintele organizației clujene, Horia Nasra. De altfel, potrivit informațiilor apărute în presa centrală, Dragnea a avut o întâlnire chiar ieri seară, cu o parte dintre liderii social-democrați județeni, pe care i-a informat că va convoca o nouă ședință a Comitetului Executiv (CEx), cerându-le acestora să-l sprijine la vot. Din discuțiile apărute în spațiul public – confirmate inclusiv de ministrul Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei emisiuni TV – la ședința CEx-ului se va propune excluderea unora dintre liderii care i-au cerut lui Dragnea demisia ( Marian Neacşu şi Adrian Țuțuianu ar fi fost nominalizați în sensul acesta). Fără să detalieze situația din PSD, președintele organizației clujene, Horia Nasra, a spus pentru Actual de Cluj că este împtriva vreunei excluderi, demonstrând astfel că la ședința CEx n-o să îl mai susțină la vot pe Dragnea. „Credă că nicio excludere nu va face  bine partidului”, a comentat el, confirmând astfel că nu se mai află în grațiile lui Dragnea.

Nasra ar putea fi schimbat, pur și simplu, din funcția de președinte

Având în vedere că deține funcția de președinte al organizației PSD Cluj în regim de interimat, Horia Nasra ar putea fi schimbat din funcție, pur și simplu, prin votul CEx-ului, dacă Liviu Dragnea își va dori lucrul acesta. Într-un asemenea caz, găștii lui Cristian Matei îi va fi mult mai ușor să preia frâiele organizației clujene. Rămâne de văzut ce strategie vor aborda Lăpușan, Itu și Nasra, mai ales că aceștia se bucură încă de sprijinul filialelor PSD din județ. Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

 

2 comentarii

  1. Eu nu i-as spune astuia „patron de presa”. Unii ii zic organizator de targuri, altii blogger, cum mi se pare ca e corect. Nu e patron de „presa” pentru ca traieste din vandut plante si pentru ca nu e presa ce are el, cativa angajati care presteaza in 3-4 locuri pana cad sub masa pentru salarii foate mici. Nici santajele nu-i mai iasa ca altadata…

  2. Nu au cum sa-l inlocuiasca pe Horia Nasra, daca are sprijinul filialelor. Dragnea nu se baga in treburile interne ale unei organizatii judetene, iar „patronul” blogger, fara studii superioare, e o mana moarta, un balast pentru alde Matei, nu un sprijin… Pariu ca Nasra ramane presedinte bine-mersi.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare