Închide

Băsescu: Bosch deschide fabrică la Cluj, dar uită să spună cu cât a ajutat-o Statul român. Câte milioane de euro publici au ajuns la Bosch ca să deschidă fabrica

EconomieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 11, 2014 0 239

Preşedintele Băsescu spune într-o dezbatere organizată de fundaţia „Mişcarea Populară”: Bosch a fost ajutată cu sume importante ca să-şi deschidă fabrica de la Cluj – dar „uită întotdeauna” să spună că a avut un sprijin. Banii daţi ca ajutor de stat se ridică la multe milioane de euro.

basescu

Băsescu a vorbit despre multe în cadrul dezbaterii „Integrarea tinerilor în piața muncii prin crearea de locuri de muncă, investiții și creștere economică”, organizată ieri la Arad de Fundația „Mișcarea Populară”. O declaraţie a işeit în evidenţă în contextul în care, cu doar o zi înainte, Bosch inaugura fabrica deschisă în parcul industrial Jucu din Cluj, în locu fostului gigant telecom Nokia.

„Investițiile străine directe au avut rolul lor și în 2010, și în 2011, și în 2012. Au avut sprijinul acordat de statul român, că toată lumea spune: Uite o nouă fabrică’—Bosch a deschis la Cluj o nouă fabrică. Bosch uită întotdeauna să spună că a avut un sprijin, un ajutor de stat de circa 8 milioane de euro ca să facă investiția”.

Băsescu spune că toate firmele străine care investesc în România beneficiază de o formă sau alta de ajutor de stat, „pentru că este un parteneriat între guvern și investitorul străin în scopul creării de locuri de muncă”. „Ce ne-a adus această politică, care îl are creator în România pe un tânăr economist, Bogdan Drăgoi — era secretar de stat când a inventat schemele de ajutor, pe urmă a fost ministru. Ajutorul de stat s-a acordat pentru investiții de peste 3 miliarde — 3,1 miliarde—, iar statul român a contribuit la ele cu 700 de milioane din 3,1 miliarde euro”, a spus preşedintele.

Bosch a anunţat la deschiderea fabricii din Jucu că a investit peste 70 de milioane de euro în noua unitate de producţie, cercetare şi dezvoltare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu