Închide

Bărbierul din Sevilla din nou pe scena Operei Naționale clujene

ActualitateCulturăMuzica by Actual de Cluj - mart. 24, 2015 0 430

Figaro, bărbierul spaniol cel vesel și iubit, specialist în ticluirea amorurilor pasionale și a intrigilor savuroase, revine pe secena Operei Naționale din Cluj Napoca. Cunoscutul spectacol Bărbierul din Sevilla (de Gioacchino Rossini), are loc în 25 martie, ora 18.30.

Una dintre cele mai comice, animate și așteptate opere din câte s-au scris vreodată revine pe scena teatrului liric clujean. Spectacolul îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina, în romantica Sevilla a secolului 18. Creația lui Gioacchino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera absolută din anul 1816, ținând și în prezent capetele de afiș ale operelor din întreaga lume.
Distribuția spectacolului este formată din artiștii: Geani Brad (Figaro), Iulia Merca (Rosina), Tony Bardon (Contele Almaviva), Cristian Hodrea, Petru Burcă, Liza Kadelnik, Bogdan Nistor, Călin Nițulescu și Emil Rădulescu Chioreanu, acompaniați la pian de Adela Bihari, alături de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj aflată sub bagheta dirijorului Horváth József.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare