Închide

Bărbatul care a iscat o bătaie în Mociu în urmă cu patru ani și-a aflat în urmă cu câteva zile pedeapsa – câteva zeci de zile de amendă și 10.000 de lei despăgubiri morale

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 07, 2022 0 232

Bărbatul care a iscat o bătaie în Mociu în urmă cu patru ani și-a aflat în urmă cu câteva zile pedeapsa – câteva zeci de zile de amendă și 10.000 de lei despăgubiri morale.

Instanța Judecătoriei Gherla s-a pronunțat în urmă cu câteva zile în cazul petrecut în 8 februarie 2018 în centrul comunei Mociu, ziua în amiaza mare, când un bărbat a fost lovit cu o coadă de topor în cap, căzând inconștient.

Prin rechizitoriul procurorilor din 2018 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracțiunile de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. După patru ani a venit verdictul primei instanțe, a udecătoriei.

Faptele s-au petrecut în 8 februarie 2018, la amiază, când persoana vătămată se afla în stația de autobuz din centrul localității Mociu, ,așteptând microbuzul pentru a fi transportat la locul de muncă. La un moment dat la fața locului a sosit inculpatul care imediat după ce a coborat din autoturismul cu care venise s-a apropiat de o altă persoană și l-a atenționat să nu se apropie de fata lui, fără ca martorul să răspundă, moment în care a intervenit persoana vătămată, care i-a cerut inculpatului să îl lase în pace. Din acest moment, inculpatul a devenit violent și a început să le adreseze acestora injurii și amenințări cu moartea, provocând o stare de tensiune la fața locului și pentru ceilalți martori. ”Deși inculpatul s-a îndreptat la mașina, după câțiva pași, s-a întors la persoana vătămată și s-a năpustit asupra acesteia lovind-o cu pumnii în zona feței și cu picioarele în zona corpului, după care a alunecat și a căzut pe terasa barului. După acest moment, inculpatul s-a deplasat la mașina personală de unde a luat o coadă de secure cu care a lovit-o pe persoana vătămată în zona capului. În urma loviturii victima a căzut inconștientă la pământ, într-o baltă de sânge. Înainte de a fi lovit victima cu coada de topor, aceasta împreună cu martorul (…) au luat câte un scaun de pe terasa barului pentru a se apăra de inculpat”, a relatat instanța în motivarea deciziei de condamnare.
În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat 28-30 de zile de îngrijiri medicale.

Verdictul – 180 zile amendă în cuntum de 10 lei/zi amenda, total 1.800 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire si alte violente, 180 zile amendă în cuntum de 10 lei/zi, total 1.800 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, contopite la 240 zile amendă în cuntum de 10 lei/zi amenda, total 2.400 lei. La aceasta se adaugă 10.000 de lei cu titlu de daune morale căter partea vătămată, plus cheltuieli judiciare și de judecată. Decizia a fost dată în 1 iulie și e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare.

Anunțul IPJ Cluj de la acea vreme:

Polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Apahida, Postul de Politie Comunal Mociu, au fost sesizați joi, 8 februarie, prin numărul de urgență 112, de către un bărbat de 25 ani din comuna Mociu, despre faptul că în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în statia de transport în comun din centrul comunei, în urma unor discuţii în contradictoriu, a fost agresat fizic de către un bărbat de 38 ani, din aceeaşi comună şi lovit cu o bâtă în zona capului, căzând inconştient pe trotuar.
În urma loviturilor primite, persoana vătămată a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj-Napoca pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În urma examinarii bărbatului s-a stabilit faptul că are leziuni care necesită pentru vindecare un numar de 28-30 zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul de 38 ani a fost reţinut de poliţiştii pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infractiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj.

Acesta va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare