Închide

Bărbat de 80 de ani la un pas de moarte în Gherla după ce încearcă să se urce în tren

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 29, 2018 0 202

Un bărbat de 80 de ani din Cluj care a încercat să se urce în tren după ce acesta a pornit a căzut iar piciorul i-a fost prins și zdrobit de roata garniturii; șansa a fost ca la fața locului să se afle și un pompier care venea spre casă, după ce ieșise din tura de serviciu.

S-a întâmplat luni dimineața, când trenul de călători 4103 circula pe direcția Bistrița – Cluj-Napoca, iar bărbatul, în vârstă de 83 de ani, din Cluj-Napoca, a vrut să urce de pe partea fără peron. GherlaInfo: „În momentul când mecanicul de locomotivă a observat că pe peron nu mai sunt călători, a dat semnalul de plecare. Omul aflat pe cealaltă parte, și-a aruncat bagajele pe treptele unui vagon și a încercat să urce din mers, însă a fost agățat de picior, care i-a fost secționat până la os. În apropiere se aflau doi polițiști T.F. de la Gherla, care au sărit în ajutor. O polițistă a observat că rănitul pierdea sânge masiv și a venit cu ideea aplicării unui garou, care a fost improvizat cu o curea, primită chiar de la împiegatul de mișcare, manevră care se pare că a salvat viața omului. A mai dat o mâna de ajutor și un angajat al ISU Cluj de la Detașamentul din Dej, care tocmai trecea pe pasarela și a văzut ce se întâmplă. Între timp, șeful gării a dat alarma la 112 și la locul accidentului a intervenit o ambulanță de la Gherla. Aceasta a preluat rănitul pe o targă și l-a transportat la spital la Gherla, de unde a fost dus apoi la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj-Napoca. Se pare că omul venea frecvent la piață la Gherla pentru a cumpără caș, pe care îl găsea la un preț mai bun decât la Cluj. Prețul plătit însă de această dată a fost mai mare. Rudele omului au povestit că a fost necesară amputarea piciorului”.

ISU Cluj spune că bărbatul a fost ajutat de pompierul Vasile Mărginean, plutonier major, și de polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi feroviare Gherla – agent șef principal Chiș Iuliu Gabriel și agent șef adjunct Claudia Rad, care au solicitat intervenția unei ambulanțe prin numărul unic de urgență 112. „Rănile sângerau masiv, iar pierderea de sânge putea să-i fie fatală, dacă nu reușea să fie redusă printr-un garou improvizat dintr-o curea, strânsă puternic în jurul piciorului. După sosirea echipajului de ambulanță pompierul a continuat sprijinul său pentru a urca și fixa rănitul pe targă, l-a dezbrăcat pentru a-i putea fi administrate lichide prin perfuzii, l-a acoperit cu folia de protecție termică, i-a pus electrozii pentru monitorizare și i-a luat tensiunea”, explică ISU Cluj, care adaugă că polițista l-a însoțit în ambulanță până la spitalul Gherla, unde a fost pregătit pentru a fi transportat la UPU-SMURD Cluj-Napoca.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu