Închide

Bani în plus pentru criza coronavirus. Primăria a alocat până acum peste 7,5 milioane de euro. Cum stă orașul cu îmbolnăvirile

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 24, 2020 0 294

O nouă rectificare de buget a fost făcută azi la nivelul bugetului orașului  în cadrul unei ședințe ordinare online. Primarul Emil Boc a anunțat că este vorba despre alocarea a încă 3 milioane de lei pentru gestionarea crizei generate de coronavirus. Banii merg în principal pentru achiziții de echipamente și acordarea de stimulente pentru pentru medicii de la Spitalul Clujana dar și pentru creșterea alocației zilnice de hrană pentru cei în dificultate, de la 12 lei la 15 lei pe zi. Până acum, a anunțat primarul, municipalitatea a cheltuit peste 7,5 milioane de euro pentru gestionarea crizei.

Rectificarea de buget a fost de 3 milioane lei. Banii vor merge, după cum a explicat primarul Emil Boc, pentru achiziția de ventilatoare (600.000 lei), acordarea de stimulente de risc pentru medici (800.000 lei) sau creșterea plafonului pentru alocația de hrană acordată celor în dificultate, de la 12 lei pe zi la 15 lei pe zi.

Până acum, gestionarea crizei la Cluj-Napoca, a presupus peste 7,5 milioane de euro, în condițiile în care în luna martie municipalitatea a pierdut deja 7,5 milioane lei față de veniturile prognozate. Suma cheltuită cuprinde de la carantinarea persoanelor, la dezinfectarea spațiilor publice, achiziția de echipamente pentru Spitalul Clujana, pachete alimentare, hrană. „Am cheltuit 10% din bugetul nostru de investiții din fonduri bugetare sau din bugetul fondurilor europene. Sperăm ca mare parte din acești bani putem să îi recuperăm de la Guvern. 2/3 din aceste sume ar trebui să ne revină înapoi. Vom vedea în viitor cum vor veni acești bani. Noi oricum suntem obligați să asigurăm funcționalitatea”, a spus Boc.

El a mai făcut un bilanț din perspectiva îmbolnăvirilor:

  • 210 pacienți bolnavi înternați la Cluj din care 170 sunt din judetul Cluj (45 din Cluj-Napoca, 43 la Dej)
  • 112 persoane au fost vindecate din care 67 sunt din Cluj
  • 9 decese din care 5 au fost persoane din Cluj

Primarul a apreciat că trendul vindecărilor este crescător și ne arată că sistemul medical își face datoria.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare