Închide

Banca Transilvania listează pe 17 iulie obligaţiuni de 200 mil. euro la Bursa de Valori Bucureşti. Maturitate pe 10 ani şi dobândă de 10,6% în euro. Dobânda este formată dintr-o marjă fixă de 6,68% la care se adaugă nivelul Euribor pe 6 luni

Economie by Actual de Cluj - iul. 17, 2023 0 446

Banca Transilvania (TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar românesc, listează pe 17 iulie o emi­siune de obligaţiuni de 200 milioane de euro pe zece ani la o dobândă formată dintr-o marjă fixă de 6,68% plus nivelul Euribor la şase luni (în prezent la 3,95%).

„O sumă egală cu 100% din veniturile nete obţinute din emi­siunea de obligaţiuni subordonate va fi utilizată de emitent exclusiv pentru finanţarea operaţiunilor sale de creditare în ceea ce priveşte creditele ipotecare în România de către subîmprumutaţii care înde­plinesc anumite criterii de eligibilitate, nu mai puţin de 90% din veniturile nete urmând a fi utilizate exclusiv pentru finanţarea opera­ţiunilor sale de creditare în ceea ce priveşte creditele ipotecare verzi care îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate“, se arată în prospectul emisiunii de obligaţiuni publicat pe site-ul BVB, după cum arată Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu