Închide

Banca Transilvania „înghite” Volksbank: azi s-a semnat tranzacția

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 07, 2015 3 573

Banca Transilvania a semnat azi documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea, directă și indirectă a 100% din acțiunile Volksbank România, au fost anunțați oficial acționarii grupului financiar printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Reprezentanții băncii cu sediu în Cluj au precizat că până la finalul zilei vor fi actualizate informațiile cu privire la tranzacție.

Consultă AICI „evenimentul important de raportat”

Amintim, Banca Transilvania a semnat la finalul anului trecut angajamentul pentru achiziţionarea integrală a acţiunilor Volksbank România de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG şi WGZ BANK AG. Având în vedere cotele de piaţă ale celor două bănci, Banca Transilvania „atacă” locul 2 în topul băncilor din România, obiectiv asumat de altfel de conducerea BT imediat după anunțarea oficială a achiziției.

Informarea acționarilor cu privire la achiziția pachetului integral de acțiuni Volksbank România figurează pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor de la final de aprilie. Tot atunci urmează și supunerea la vot a aprobării de principiu a fuziunii prin absorbție dintre Banca Transilvania S.A. (societate absorbantă) și Volksbank Romania S.A. (societate absorbită).

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Scrie un comentariu

    Articole similare