Închide

Banca Transilvania, după ce a înghiţit Volksbank: 10% dintre clienţi şi 6% dintre angajaţi vin de la banca achiziţionată

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 04, 2016 0 424

Banca Transilvania a integrat Volksbank România, anunţă grupul clujean azi, la opt luni de la achiziţionarea VBRO, procesul de fuziune a celor două bănci fiind oficial încheiat.

“Acum avem 2,2 milioane de clienţi BT, din care aproximativ 10% provin de la VBRO. Ne-am mărit echipa, aşa încât din cei 7.300 de angajaţi, aproape 400 de persoane (6%) sunt din echipa Volksbank România”, au transmis reprezentanţii BT.

La acest process – achiziţionare, integrarea Volksbank România în structura Băncii Transilvania şi fuziunea prin absorbţie – au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilităţi permanente în domenii-cheie, mai subliniază oficialii BT. “O parte din ei au fost pe baricade, în Cluj şi în Bucureşti, inclusiv în noaptea dintre ani şi în primele zile ale lui 2016, pentru realizarea cu succes a fuziunii dintre cele două bănci”, arată aceştia. Echipa de consultanţi a inclus companiile A.T. Kearney Management Consulting, KPMG România, VCP Vienna Capital Partners, Casa de avocatură Peli Filip.

“Ca echipă, ca bancă, deşi acum avem o altă dimensiune, vom rămâne cu picioarele pe pământ şi vom fi responsabili şi raționali în tot ceea ce facem”, a mai transmis conducerea BT.

Pe parcursul procesului, aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT, susţin reprezentanţii grupului. În total, a fost acordată clienţilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente. În cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de întâlniri între clienţii VBRO şi echipele BT și Volksbank România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu