Închide

Banca Mondială ajută CJ Cluj să reacționeze la dinamica pieței imobiliare. „Clujul devine primul judeţ din România care îşi elaborează Planul de Amenajare a Teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondială”

Administrație by Actual de Cluj - mai 14, 2019 0 94

Banca Mondială face acord cu Consiliul Județean din Cluj ca să ajute județul să reacționeze la dinamica pieței imobiliare.

Consiliul Judeţean Cluj şi Biroul Băncii Mondiale din România au semnat un acord de asistenţă tehnică (RAS) pentru a sprijini consiliul în activitatea sa de planificare spaţială, în vederea amplificării dezvoltării sustenabile şi competitive a judeţului. „Judeţul Cluj este unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale României, în timp ce capitala de judeţ, Cluj-Napoca, constituie una dintre cele mai atractive destinaţii urbane, la nivel naţional. Alte obiective ale parteneriatului menţionat sunt consolidarea capacităţii judeţului de a reacţiona la dinamica pieţei imobiliare, utilizând instrumentele de planificare spaţială, precum şi elaborarea unui model de bune practici pentru coordonarea şi consolidarea factorilor de interes”, explică cele două instituții.

Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică Consiliului Judeţean Cluj pe o perioadă de 25 de luni. Asistenţa tehnică constă în următoarele: realizarea a zece studii de fundamentare în domenii-cheie, de exemplu capital natural, arii protejate şi mediul înconjurător sau planificare teritorială în contextul politicilor şi strategiilor europene. Clujul e primul județ din România care îşi elaborează Planul de Amenajare a Teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondială în cadrul unui proiect de asistenţă tehnică, explică CJ Cluj.

Banca Mondială şi-a deschis biroul din România în anul 1991. De atunci, Banca a furnizat finanţare în valoare totală de peste 12,4 miliarde  de dolari.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu