Închide

Un clujean și-a făcut azil de bătrâni în curte în Florești, ilegal

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 31, 2018 0 1323

Azil ilegal de bătrâni în Florești: azi polițiștii au descins la fața locului ca să facă percheziții într-un dosar în care spun că de doi ani încoace în căminul respectiv, care funcționa ilegal, s-au încasat lunar bani pentru găzduirea de persoane vârstnice, fără ca aceștia să fie fiscalizați.

Descinderile au avut loc azi, într-o clădire din comuna Florești. „Conform investigațiilor efectuate, în perioada 2016 – prezent, în imobilul respectiv s-ar fi desfășurat în mod neautorizat servicii de găzduire și îngrijire de tip azil, pentru mai multe persoane vârstnice, de la care s-ar fi încasat lunar sume de bani nedeclarate, nefiscalizate, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a taxelor și impozitelor aferente veniturilor astfel realizate”, spun polițiștii; prejudiciul la bugetul de stat nu a fost calculat încă.

Descinderile de azi s-au desfășurat împreună cu reprezentanți ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Cluj, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, dar și cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj. În urma percheziției polițiștii au ridicat documente și înscrisuri pentru probarea activității infracționale.

Căminul de bătrâni fusese înființat ilegal de o persoană fizică, un floreștean, într-o locuință particulară de pe strada Cetății. La descinderi polițiștii au găsit zece persoane vârstnice cazate în această locuință – mai exact o clădire construită în curtea unei case private de pe strada respectivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare