Închide

Azi își preiau mandatele pentru următorii patru ani directorii și directorii adjuncți din școlile clujene care au promovat concursul pe care s-au înscris în medie un candidat pe post. ”În foarte mare măsură nu sunt schimbări”

Educaţie by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 118

Azi își preiau mandatele pentru următorii patru ani directorii și directorii adjuncți din școlile clujene care au promovat concursul pentru care s-au înscris, în medie, un candidat pe post.

E vorba de 191 directori și 64 de directori adjuncți. Directorii și directorii adjuncți au semnat un contract de management educațional cu inspectorul școlar general, iar directorii și un contract de management administrativ-financiar cu primarul unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială se află unitatea de învăţământ preuniversitar, respectiv cu preşedintele consiliului judeţean, pentru unităţile de învăţământ preuniversitar special, arată Inspectoratul Școlar Județean.

Au rămas 23 de posturi de directori și 15 posturi de directori adjuncți neocupate prin concurs, aici au fost numite cadre didactice detașate până la organizarea unui viitor concurs, cel târziu în 31 august. ”În foarte mare măsură nu sunt schimbări, stabilitatea la nivelul managementului fiind un indicator important al reușitei școlare în județul Cluj”, crede inspectorul școlar general Marinela Marc.

În Cluj au fost scoase la concurs aproape trei sute de posturi vacante de directori sau directori adjuncți – mai exact, 293 funcții, pentru care s-au înscris 328 candidați. Dintre aceștia doar 283 au fost declarați admiși după etapa de interviu – în cadrul probei de interviu 15 candidați au fost respinși, 12 candidați nu s-au prezentat, în vederea susținerii acestei probei, iar 18 candidați s-au retras de la proba de interviu. Pentru a fi declarați admiși la proba de interviu, candidații trebuie să obțină cel puțin 7 puncte.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare