Închide

Avioane F22 Raptor la Cluj, au ajuns la baza aeriană de la Luna, fac parte din misiuni de antrenament

Actualitate by Actual de Cluj - mai 25, 2023 0 435

Avioane F22 Raptor la Cluj, au ajuns la baza aeriană de la Luna, fac parte din misiuni de antrenament.

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România Kathleen Kavalec a vizitat ieri sediul Bazei 71 Aeriană din Cluj. Gazda întâlnirii a fost comandantul bazei, comandorul Călin Hulea. Activitatea de la bază a cuprins un scurt briefing de prezentare a marii unități, în cadrul căruia a participat și comanda detașamentelor partenerilor americani. La final, ambasadoarea a asistat la decolarea aeronavelor F-22 Raptor, în vederea desfășurării unor misiuni de antrenament în spațiul aerian al României.

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, execută între 22 și 26 mai mai multe misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene. Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. ”Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, arată MApN.

F-22 Raptor este un avion de superioritate aeriană de generația a cincea al armatei americane, considerat cel mai puternic avion de luptă din lume.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu