Închide

AVERTIZARE METEO: Vânt puternic și temperaturi scăzute în toată țara. Ninsori și viscol la munte

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 29, 2017 0 282

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, avertizări de cod galben de vânt pentru mai multe judeţe. La altitudini mari, meteolorologii prognozează ninsori.  Meteorologii au emis o avertizare de Cod portocaliu în zonele de munte, şi o avertizare de Cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod portocaliu în zonele de munte, unde va ninge viscolit şi va fi un strat consistent de zăpadă, şi o avertizare de Cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte, anunță mediafax.ro.

Astfel, începând de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 23.00, va fi în vigoare o avertizare meteo Cod galben, valabilă în întreaga ţară.

„În intervalul menţionat, intensitatea vântului va fi în creştere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 şi 70 km/h şi local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece. În regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureş, Transilvania şi zona deluroasă a Crişanei şi a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte”, conform ANM.

Tot duminică, la ora 10.00, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu, zona afectată fiind cea muntoasă.

„Duminică (29 octombrie) şi luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m şi se va depune strat consistent de zăpadă”, precizează sursa citată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare