Închide

Avertismente ANM: Cod portocaliu de viscol în Carpații Meridionali/ La Cluj e cod galben de ninsoare

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 04, 2023 0 195

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare privind viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, în intervalul 4 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20. Județul Cluj e sub cod galben.

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie). De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

ANM emite cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine. Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20. La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

Cod galben. ANM avertizează că vor fi intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei, în intervalul 4 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 06.   În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare